HomeHL-WorldΜακελειό στο Σίδνεϊ: Ο δράστης μαχαίρωσε και σκότωσε βρέφος 9 μηνών

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Ο δράστης μαχαίρωσε και σκότωσε βρέφος 9 μηνών

Ηρωίδα αστυνομικός τον εξουδετέρωσε μόνη της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μανία ακόμα και σε ένα βρέφος 9 μηνών δεν δίστασε να ξεσπάσει ο μακελάρης του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα το μωρό να βρει τραγικό θάνατο. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως μια γυναίκα αστυνομικός κατάφερε μόνη της να εξουδετερώσει τον δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έξι άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο μέσα στο εμπορικό κέντρο του Westfield Bondi Junction από το χέρι του δράστη και ακόμα 8 έχουν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία του Σίδνεϊ. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται πως βρίσκεται και ένα βρέφος μόλις 9 μηνών.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13.4.2024) όταν ο δράστης μπήκε στις 15:10 μέσα στο εμπορικό κέντρο για να αποχωρήσει λίγη ώρα αργότερα. Οι νεκροί συνολικά, μαζί με τον δράστη, είναι 7.

Ωστόσο, επέστρεψε ύστερα από δέκα λεπτά και επιτέθηκε με ένα μαχαίρι σε τουλάχιστον εννέα επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Μια αστυνομικός μόνη της και χωρίς ενισχύσεις που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να τον καταδιώκει.

Όταν πλέον είχαν φτάσει στο πέμπτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, ο δράστης γύρισε και στράφηκε κατά της αστυνομικού.

Η ίδια δεν δίστασε και τον πυροβόλησε επί τόπου.

Φωτογραφίες και βίντεο με την αστυνομικό πάνω από το πτώμα του δράστη κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Αρχικά πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ο άνδρας, που ήταν γύρω στα 30, μαχαίρωνε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ένας επισκέπτης προσπάθησε να τον απωθήσει, με τον δράστη να έχει καταγραφεί σε βίντεο να κραδαίνει το μαχαίρι σε κυλιόμενες σκάλες.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

“Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους”, έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

newsit.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση