HomeHL-GreeceΆγιοι Ανάργυροι: Οι αριθμοί που προκαλούν ερωτήματα για το Α.Τ.

Άγιοι Ανάργυροι: Οι αριθμοί που προκαλούν ερωτήματα για το Α.Τ.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων υπήρχε κακή διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» έκανε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις καταγγελίες σχετικά με ενδοοικογενειακή βία που έχει δεχθεί το Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε σχέση με άλλα αστυνομικά τμήματα.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη δείχνει ότι γενικά στο τμήμα Αγίων Αναργύρων οι καταγεγραμμένες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία ήταν πολύ λιγότερες συγκριτικά με άλλα αστυνομικά τμήματα. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που υπάρχουν ότι στο συγκεκριμένο Α.Τ. πολλές υποθέσεις δεν έτυχαν της απαιτούμενης προσοχής.

-2022:

Αχαρνές: 191

Άγιοι Ανάργυροι: 82

-2023

Αχαρνές: 426

Άγιοι Ανάργυροι: 49

-1η Ιανουαρίου – 31η Μαρτίου 2024

Αχαρνές: 152

Άγιοι Ανάργυροι: 6

Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες και οι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Ξυλοδαρμοί, απειλές, σωματικές βλάβες. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες οι καταγγελίες στην αστυνομία έφθασαν τις 356 και συνολικά οι συλλήψεις ήταν 177.

Μόνο χθες, Πέμπτη, καταγράφηκαν 103 περιστατικά με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε 43 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη, ο 50χρονος που συνελήφθη μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου του για τους ξυλοδαρμούς της μητέρας του, αφέθηκε ελεύθερος με όρους από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου, μετά από αίτημα της συζύγου του να προχωρήσουν σε ποινική διαμεσολάβηση. «Δεν φοβάμαι να μου κάνει κάτι, να με σκοτώσει και να μου κάνει κάτι κακό, όχι…Με αγαπάει πάρα πολύ το παιδί και δεν θέλει να μου κάνει κάτι κακό κανένας. Μου λέει «μαμά καλύτερα να φύγουμε μακριά» και να μην κάτσουμε με τον μπαμπά», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Ο 50χρονος, μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος από το Αυτόφωρο, ωστόσο κρατείται, καθώς δεν βρισκόταν νόμιμα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η διαδικασία για την απέλαση του. Στον Βόλο 40χρονος άρχισε να κλωτσά και να απειλεί την πρώην σύντροφό του μέσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η 13χρονη κόρη τους.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Σε βάρος του είχαν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα. Στα Ιωάννινα, σε χώρο στάθμευσης στην Ιόνια οδό, συνελήφθη οδηγός φορτηγού για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του.

Η γυναίκα κάλεσε το 112. Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί την εντόπισαν μέσα στο φορτηγό με εμφανή σημάδια από τα χτυπήματα. «Βροχή» τα περιστατικά και στην Αχαΐα όπου σε μία ημέρα έγιναν επτά καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Αίγιο, Μανωλάδα και Πύργο, ενώ και στο Αγρίνιο πατέρας είχε ένα άγριο ξέσπασμα σε βάρος της κόρης του.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες. Πρώτο βήμα, κλήση στο 100 και δυνατότητα αποστολής και γραπτού μηνύματος με τη διεύθυνση του αποστολέα. Καταγγελία στο πλησιέστερο ΑΤ όπου οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να σχηματίσουν δικογραφία και να ενημερώσουν τον εισαγγελέα.

Η εφαρμογή “panic button”, για τις περιπτώσεις όπου χρειάζεται άμεση προστασία. Σε κάθε περίπτωση, η δίωξη για τέτοια αδικήματα είναι αυτεπάγγελτη, δεν απαιτείται παράβολο και δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Στη Λαμία, πατέρας καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για κακοποίηση των πέντε ανήλικων παιδιών του. Τα άφηνε συνεχώς νηστικά για να τα τιμωρήσει και τα χτυπούσε. Μάλιστα είχε απειλήσει με καραμπίνα τον μεγαλύτερο γιο.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση