HomeΚΡΗΤΗΣυμμαχία για το περιβάλλον από την ΕΟΚ και τον Δήμο Ηρακλείου

Συμμαχία για το περιβάλλον από την ΕΟΚ και τον Δήμο Ηρακλείου

Σημαντική συμμαχία για το περιβάλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της ΕΟΚ, φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Αυτό προκύπτει έπειτα από την πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Ευάγγελο Λιόλιο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του σχετικού προγράμματος της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Η ΕΟΚ είναι η πρώτη Ελληνική Ομοσπονδία που ξεκινάει ανάλογο πρόγραμμα που υποστηρίζει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της ατζέντας 2030του ΟΗΕ για το κλίμα και το ευρύτερο σχεδιασμό της FIBA «Basketball For Good», ενώ ο Δήμος Ηρακλείου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, είναι πρόθυμος να συμβάλει έτσι ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή του στην πόλη μας.

Γι’ αυτό και το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Καλαθοσφαιριστικών Σωματείων Κρήτης – ΕΚΑΣΚ, με στόχο να καταρτιστεί το πρόγραμμα υλοποίησης της δράσης. Μεταξύ των προτάσεων, είναι η ανάπτυξη ρευμάτων ανακύκλωσης στα γήπεδα μπάσκετ, η ενίσχυσης φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, η υποστήριξη πρωτοβουλιών φιλοζωικού χαρακτήρα, κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση