HomeHL-915 συλλήψεις μέσα σε μία βδομάδα – Ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι

15 συλλήψεις μέσα σε μία βδομάδα – Ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι

Στοχευμένες δράσεις της αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν και την περασμένη βδομάδα οι στοχευμένες δράσεις της αστυνομίας για την πρόληψη των τροχαίων, την καταστολή της εγκληματικότητας αλλά και την προστασία των ανηλίκων.

Μάλιστα, από τις 5 έως τις 11 Απριλίου οι αστυνομικοί σε όλη την Κρήτη έλεγξαν 3.059 άτομα και 2.782 οχήματα και συνέλαβαν 15 άτομα, μεταξύ αυτών τρεις ανηλίκους.

Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων  με έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 05 έως και 11/04/2024.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων  και  στην προστασία της ανηλικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

–           Ελέγχθησαν 3.059  άτομα και  2.782 οχήματα.

–           Βεβαιώθηκαν  660  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των   οποίων 26 μέθη και 11 λοιπές παραβάσεις.

–           Προσήχθησαν 37 άτομα.

–           Συνελήφθησαν 15 άτομα εκ των οποίων (3) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Κ.Ο.Κ. Νόμου περί αλλοδαπών κ.α.

–           Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση