HomePost ItΠαρασύρης: Άμεσες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της εξέτασης των αντιρρήσεων

Παρασύρης: Άμεσες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της εξέτασης των αντιρρήσεων

Για τους δασικούς χάρτες στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2023, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μαζί με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχαν αναδείξει το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στη διαδικασία εξέτασης των φακέλων με τις αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες στην Κρήτη.

Επειδή ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης δεν απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση, ο Βουλευτής Ηρακλείου επανήλθε τονίζοντας: «σύμφωνα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, η μία εκ των δύο επιτροπών για την εξέταση αντιρρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καταργήθηκε, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς ο δασολόγος που είχε οριστεί ήταν υποχρεωμένος να καλύψει και τη λειτουργία της επιτροπής στο Λασίθι. Και ενώ έχουν περάσει επτά μήνες, χωρίς να έχετε δώσει καμία απολύτως απάντηση επί της συγκεκριμένης ερώτησης, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο (06.04.2024), στην Κρήτη έχουν κατατεθεί 54.500 ενστάσεις και κάθε μήνα η αρμόδια επιτροπή εξετάζει μόνο 120 από αυτές. Με αυτούς τους ρυθμούς υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 10 χρόνια, μέχρι να εξεταστεί το σύνολο των αντιρρήσεων. Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχουν κατατεθεί 7.000 αντιρρήσεις, γεγονός που κρατά σε ιδιότυπη «ομηρία» χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να τα μεταβιβάσουν, να τα πουλήσουν ή να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, έως ότου περατωθεί η εξέταση των αντιρρήσεων».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αύξηση και επαρκή στελέχωση των επιτροπών εξέτασης αντιρρήσεων στο Ηράκλειο αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση