HomeΕΛΛΑΔΑΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στην Αθήνα για τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στην Αθήνα για τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πρόκειται να συμμετάσχει στην 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς («Our Ocean Conference 2024»), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2024 στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά την προστασία των ωκεανών και των νερών, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή της. Είναι «ένα ζήτημα που αποτελεί μια παγκόσμια υψηλή διακύβευση, πλην όμως για τη χώρα μας αποτελεί και ζήτημα υπαρξιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου είναι γνωστές εδώ και τρεις δεκαετίες – διόλου τυχαίο, που αποκαλείται «ο Πράσινος Πατριάρχης». Είναι εκείνος, ο οποίος ανέδειξε τις θρησκευτικές και πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης χωρίς να παραλείπει να επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των κοινωνικών παραγόντων και των επιστημονικών κλάδων, για την επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής μόλυνσης. Να σημειωθεί, πως έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προετοιμασία της Συμφωνίας των Παρισίων. Επιπλέον, έχει βραβευθεί επανειλημμένα για το διεθνές οικολογικό όραμά του καθώς και τη σημαντική περιβαλλοντική δράση του.

Στην 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, εκτός του Παναγιώτατου, έχουν προσκληθεί 120 αντιπροσωπείες κρατών μελών και συγκεκριμένα 113 κρατών και 7 διεθνών οργανισμών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται 12 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ιδίως προερχόμενοι από Αμερική, Ωκεανία και Άπω Ανατολή, και 50 υπουργοί και υφυπουργοί Εξωτερικών, αλλά και υπουργοί Περιβάλλοντος και υπουργοί με αρμοδιότητα τα ύδατα και τους ωκεανούς. Ιδιαιτέρως έχουν προσκληθεί όλα τα μεσογειακά κράτη και όλα θα εκπροσωπηθούν, ενώ θα υπάρχουν και υψηλές εκπροσωπήσεις και σε επίπεδο οργανισμών, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιστέρι

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δώσει την ευλογία του στο Περιστέρι, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Φέτος, εορτάζονται οι δύο επέτειοι του Ιωβηλαίου (50 χρόνια) από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου ενώ συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.

Η κοινή εκδήλωση, τοπικής Εκκλησίας και Δήμου, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 και ώρα 17.30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση