HomeHL-9Καταδικάστηκαν οι γονείς που είχαν «κυνηγήσει» τις νηπιαγωγούς για πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής

Καταδικάστηκαν οι γονείς που είχαν «κυνηγήσει» τις νηπιαγωγούς για πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ψευδείς καταθέσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, καταδικάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Τριμελές Εφετείο Πλημελημμάτων Κρήτης στα Χανιά, οι δύο άντρες που είχαν στραφεί το 2017 κατά των τεσσάρων νηπιαγωγών του 19ου Nηπιαγωγείου Χανίων για την εφαρμογή βραβευμένου προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με τίτλο «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου».

Πρόκειται για έναν πατέρα τεσσάρων μικρών παιδιών, δύο από τα οποία φοίτησαν τότε στο νηπιαγωγείο και για έναν 62χρονο από την Αθήνα, ο οποίος μάλιστα κρατείται στον Κορυδαλλό για υπόθεση εμπρησμού σε τεκτονική στοά στην Αθήνα και ο οποίος  αναδείχτηκε σε ηθικό αυτουργό της υπόθεσης.

Οι νηπιαγωγοί αθωώθηκαν και απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδoθεί και στη συνέχεια στράφηκαν νομικά κατά των δύο αντρών.

Την Τρίτη, το Δικαστήριο καταδίκασε σε 35 μήνες φυλάκισης τον 62χρονο και σε 23 μήνες τον πατέρα, επαναλαμβάνοντας την πρωτόδικη απόφαση και κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση που είχε πάρει πανελλαδικές διαστάσεις.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, κατέθεσε και ο τότε διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν απόλυτα σύννομο και στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του νηπιαγωγείου που θεσπίζει το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παδείας.

Ο κ. Μηλιαράκης, έκανε λόγο για «εμπνευσμένες εκπαιδευτικούς» αλλά και για ένα πρόγραμμα « πρωτοπόρο που βραβεύτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.»

«Είναι τυχερά τα παιδιά που δέχτηκαν αυτήν την εκπαίδευση. Γνώρισαν το σώμα τους» τόνισε, μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι και η διάδοχός του, η κα Ψαρουδάκη, το είχε υποστηρίξει ως σύμβουλος για την προσχολική αγωγή.

Ο 62χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για κύκλους που προσπαθούν να επιβάλλουν τις ιδεολογίες τους, οι οποίες είναι αντίθετες στις ορθόδοξες απόψεις και αναφέρθηκε σε παράνομη καταδίκη του.

Ο πατέρας που πλέον έχει μετακομίσει σε άλλο νησί, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του ο οποίος έκανε λόγο για έναν αδαή γεωργό, που παρασύρθηκε από τον 62χρονο.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας ενοχλούσε διαρκώς την διεύθυνση πρωτοβάθμιας για θέματα όπως η υποχρέωση για έπαρση σημαίας κλπ αλλά και αργότερα, στην περίοδο της πανδημίας, ήταν κατά των εμβολίων και των σελφ τεστ και κράτησε τα παιδιά για μεγάλο διάστημα μακριά από το σχολείο.

Η δικηγόρος των νηπιαγωγών αναφέρθηκε στην τεράστια ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα τελευταία έξι χρόνια εξαιτίας αυτής της υπόθεσης και στην κατασυκοφάντησή τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Βραβευμένο με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» βραβεύτηκε με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία.

Το πρόγραμμα “Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις ανθρώπινες σχέσεις” απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Περιλαμβάνει πέντε ενότητες μαθημάτων για την τάξη αλλά και αντίστοιχες υποστηρικτικές ενότητες για τις/τους εκπαιδευτικούς.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση