HomePost ItΕλένη Βατσινά: Με τους αστυνομικούς για τα «καυτά» ζητήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων

Ελένη Βατσινά: Με τους αστυνομικούς για τα «καυτά» ζητήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων

Συναντήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου είχε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (09.04.2024) η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, προκειμένου να συζητήσει τα «καυτά» ζητήματα που καθιστούν δυσχερή την άσκηση του έργου των αστυνομικών.

Η κ.Βατσινά συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο, Γιάννη Αμαργιαννιτάκη, καθώς και με εκπροσώπους της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου και συζήτησαν θέματα υποστελέχωσης ενόψει και της τουριστικής σεζόν.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου, Νίκο Καλομοίρη, οι αποσπάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα παραμένουν.

Αναφορικά με την υποστελέχωση σημειώθηκε ότι το Α.Τ. Μαλεβιζίου παραμένει εκτός της ενίσχυσης που προβλέπεται για τα Αστυνομικά Τμήματα που έχουν υπό την ευθύνη τους τουριστικές περιοχές. Την ίδια στιγμή η ενίσχυση, στο ίδιο πλαίσιο, για τα Α.Τ. Αεροδρομίου και Χερσονήσου δε θα έρθει πριν τις 22 Μαΐου, ενώ πάντως οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη έχουν ήδη ξεκινήσει και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Παράλληλα σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των μεταγωγών ψυχικά ασθενών, ζήτημα που σε θεωρητικό πλαίσιο επιλύθηκε με υπουργική απόφαση, η οποία στην πράξη όμως δεν εφαρμόζεται, γεγονός που συνιστά καθυστέρηση και απασχόληση περιπολικών και αστυνομικών, παρά την υπάρχουσα υποστελέχωση που ταλανίζει τις υπηρεσίες και στον νομό Ηρακλείου.

Η Ελένη Βατσινά, η οποία έχει φέρει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή, με πολυάριθμες κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις, δεσμεύτηκε για στήριξη στους αστυνομικούς εκφράζοντας την αμέριστη εκτίμηση και το σεβασμό της για το εξαιρετικά δύσκολο έργο τους.

1vatsina-eaynh

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση