HomeHL-9Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες μαϊμού προϊόντα – 3 συλλήψεις

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες μαϊμού προϊόντα – 3 συλλήψεις

Τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 30.750 Ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε. πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι τρία άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.295 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 30.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση