HomeHL-9Ενδοοικογενειακή βία: Για κάθε αυτόφωρη καταγγελία θα γίνεται σύλληψη

Ενδοοικογενειακή βία: Για κάθε αυτόφωρη καταγγελία θα γίνεται σύλληψη

 Οι αλλαγές μετά την δολοφονία της Κυριακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων έδειξε τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Διαταγές του αρχηγού της αστυνομίας βρίσκονται πλέον σε κάθε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλουν γυναίκες.

Όταν μια γυναίκα θα πηγαίνει σε ένα τμήμα και καταγγέλλει αυτόφωρη διαδικασία ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει να καλούνται περιπολικά, να κάνουν περιπολίες και να συλλαμβάνουν τον δράστη σύμφωνα με το Open. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έγινε στην περίπτωση της 28χρονης που δολοφονήθηκε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Θα πρέπει σε κάθε περιστατικό να ενημερώνεται ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας. Πριν δεν γινόταν κάτι τέτοιο και ούτε ο διοικητής των Αγίων Αναργύρων είχε ενημερωθεί για την καταγγελία της 28χρονης Κυριακής.

Επίσης θα ορίζεται πλέον ανώτερος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας ο οποίος θα παρακολουθεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πώς εξελίσσεται η κάθε υπόθεση.

newsit.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση