HomeHL-TOPΠοινικές διώξεις για παραποίηση φωτογραφίας: 13χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το deepfake

Ποινικές διώξεις για παραποίηση φωτογραφίας: 13χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το deepfake

Συνελήφθη ο ίδιος και ο πατέρας του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 13χρονος έφηβος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές ποινικές διώξεις καθώς φέρεται να παραποίησε φωτογραφία (deepfake) με ανήλικα κορίτσια της ίδιας ηλικίας, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει σε πορνογραφικό υλικό.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η οικογένεια μιας από τις ανήλικες κοπέλες κατήγγειλε τον έφηβο στην αστυνομία.

Τόσο ο νεαρός όσο και ο πατέρας του συνελήφθησαν με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, ο 13χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του. Παρά τη νεαρή ηλικία του, ο νεαρός φέρθηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για τα γεγονότα.

Στην απολογία του, ο νεαρός υποστήριξε ότι αν και απέστειλε την παραποιημένη φωτογραφία σε μια από τις ανήλικες διαδικτυακά, δεν είχε σκοπό να διακινήσει το υλικό περαιτέρω.

Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, με τις αρχές να αναζητούν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς έφτασε η φωτογραφία στα χέρια του ανήλικου και τις πιθανές συνέπειες των πράξεών του. Αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης στις επόμενες εβδομάδες.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση