HomeHL-TOPΗρωική πράξη μαθητών Γυμνασίου στις Μεσαμπελιές

Ηρωική πράξη μαθητών Γυμνασίου στις Μεσαμπελιές

Έσωσαν ηλικιωμένο που τραυματίστηκε σοβαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις μαθητές Γυμνασίου από το 5ο, το 7ο και 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έκαναν μια εξαιρετική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αντιμετωπίζοντας με αξιοθαύμαστο τρόπο ένα άσχημο περιστατικό το πρωί του Σαββάτου 06/04 στην οδό Θανάση Σκουλά στις Μεσαμπελιές.

Όταν ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε και χτύπησε άσχημα στο πρόσωπο, αυτοί οι τρεις μαθητές δεν δίστασαν ούτε στιγμή: άμεσα προσέγγισαν τον άνθρωπο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας ταυτόχρονα επανειλημμένως το ΕΚΑΒ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επικοινώνησαν και με τους οικείους του ηλικιωμένου ανθρώπου.

Ωστόσο, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη αυτών των νέων δεν σταμάτησε εκεί. Ευγενικά περίμεναν μέχρι την άφιξη των συγγενών του τραυματία και του ΕΚΑΒ, δείχνοντας υπομονή και σεβασμό προς τον άνθρωπο που χρειαζόταν βοήθεια.

Ενδιαφέρον ήταν επίσης το γεγονός ότι παρόλη την έκκλησή τους προς τους περαστικούς για βοήθεια, κανείς δεν σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια, κάτι που αποδεικνύει ότι η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός προς τους άλλους αποτελούν σπάνιο πλούτο στις μέρες μας.

Μάρτυρας αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού ήταν η σύμβουλος εκπαίδευσης Μαρία Γιγουρτάκη, η οποία εξέφρασε τη συγκίνησή της και τον θαυμασμό της για την αξιέπαινη πράξη των μαθητών. Μάλιστα, αποφάσισε να στείλει επιστολή στους διευθυντές των σχολείων τους, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της για το παράδειγμα που έδωσαν αυτοί οι τρεις νεαροί.

Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς αξίζουν να αναγνωρίζονται και να επισημαίνονται, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Οι μαθητές αυτοί αποτελούν πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητάς, θυμίζοντάς μας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας.

Ας εμπνευστούμε από την πράξη αυτών των μαθητών και ας δράσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στην καθημερινότητά μας, καθιστώντας τον κόσμο μας έναν καλύτερο και πιο φιλόξενο τόπο για όλους.

Διατηρούμε την ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από πράξεις όπως αυτή των τριών γυμνασιόπαιδων, που αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι ζωντανή και ευπρόσδεκτη στη σημερινή κοινωνία μας.

Αλκινόη Μοσχίδου

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση