HomeΕΛΛΑΔΑΠάσχα: “Εξαφανισμένα” τα ελληνικά αρνιά, έως και 14 ευρώ το κιλό

Πάσχα: “Εξαφανισμένα” τα ελληνικά αρνιά, έως και 14 ευρώ το κιλό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αυξημένες εξαγωγές σε συνδυασμό με την κακοκαιρία Daniel, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία και προκάλεσε μείωση στο ζωικό κεφάλαιο, έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρείται στην αγορά ενόψει Πάσχα μειωμένη διαθεσιμότητα ελληνικών αρνιών.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος για το θέμα επάρκειας αμνοεριφίων στην αγορά, «φέτος οι εξαγωγές αρνιού και ειδικότερα του γάλακτος συνεχίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μάρτιος και Φεβρουάριος οι εξαγωγές είχαν αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, περίπου 20%. Αυτό, βάζοντας και τα ζητήματα από ζημίες και την απομείωση του ζωικού κεφαλαίου που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια έχει φέρει την ελληνική παραγωγή σε ένα σημείο όπου τα αρνιά που θα είναι διαθέσιμα για το Πάσχα δεν θα είναι αυτά που ήταν τις προηγούμενες χρονιές».

Όσο για την τιμή του αρνιού φέτος, αυτή μπορεί να φτάσει και τα 14 ευρώ το κιλό, αυξημένη έως και 2 ευρώ. «Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι θα πρέπει να περάσει τα 8 ευρώ στον εκτροφέα και πιστεύω ότι στο μαγαζί θα φτάσει από 12 έως 14 €.

Πιστεύω ότι θα είναι κοντά τις περυσινές τιμές 1 με 2 ευρώ πιο πάνω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να μπει το αρνί και το κατσίκι στο καλάθι του Πάσχα με προσδιορισμό τιμής. Αν θέλει το υπουργείο με προσδιορισμό τιμής καλά θα κάνει να συζητήσει μαζί μας όσον αφορά το κόστος παραγωγής γιατί μαθαίνουμε ότι γίνονται διάφορες συναντήσεις για εμάς χωρίς εμάς».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν ότι κρατιούνται οι ποσότητες στην Ελλάδα στην παραγωγή γάλακτος ή κρέατος το επόμενο διάστημα θα δείτε πέρα από το αιγοπρόβειο κρέας, το βοδινό και το μοσχαρίσιο θα είναι ένα κρέας που θα γίνει για τον μέσο καταναλωτή απλησίαστο» κατέληξε ο κ. Μόσχος.

powergame.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση