HomeHL-9Γιάννης Κουράκης: Η ανανέωση της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον

Γιάννης Κουράκης: Η ανανέωση της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον

Τι αναφέρει σε δήλωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ανανέωση της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Γιατί θέλουμε μία Ευρώπη παράγοντα σταθερότητας, Ειρήνης, Ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε μία περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις στο γεωπολιτικό, οικονομικό και κλιματικό πεδίο», τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουράκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Είναι μεγάλη η χαρά και η  τιμή που αισθάνομαι από το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη να συμμετάσχω στην κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών.

Ως ενεργός πολίτης είμαι αποφασισμένο να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι κάλπες της 9ης Ιουνίου να αποτελέσουν την αφετηρία για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα των Δημοκρατικών και Προοδευτικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, απέναντι στην συντήρηση και την ακροδεξιά.

Η ανανέωση της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Γιατί θέλουμε μία Ευρώπη παράγοντα σταθερότητας, Ειρήνης, Ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε μία περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις στο γεωπολιτικό, οικονομικό και κλιματικό πεδίο.

Η προοδευτική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις μπορεί να δοθεί με την ισχυρή παρουσία των Σοσιαλιστών και της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη.

Καθώς και με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ με δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για Αποκέντρωση, Περιφερειακή Ανάπτυξη και Ισχυρή Αυτοδιοίκηση.

Για ένα Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος και ένα Κράτος Δικαίου.

Για μία Ελλάδα που διεκδικεί το δικό της μερίδιο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Με την γνώση και την εμπειρία μου από την πολύχρονη συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, θα εργαστώ για την προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, πολιτικές που θα δίνουν προοπτική στις νέες και στους νέους μας, που θα προστατεύουν τα εισοδήματα των αγροτών, που θα να κατοχυρώνουν το δικαίωμα στη στέγη καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτική Υγεία και Εκπαίδευση.

Για αυτό δίνω το παρών και Ενώνω τις δυνάμεις μου στο μεγάλο προσκλητήριο του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να καταστήσουμε  πρωταγωνιστές  τις  Προοδευτικές Δυνάμεις στην Ευρώπη και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυβερνώσα παράταξη ξανά στη χώρα.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Κουράκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, με πλούσια Πολιτική, Συνδικαλιστική και Αυτοδιοικητική  Δράση, είναι Mέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) & ενεργό Μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ (PES Group). Είναι επίσης Mέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (I.T.A.) και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης (ΕΝ.ΔΗ.Κ.).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης (2011-2014 & 2019-2024), Πρέσβης του Συμφώνου Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (2007-2014) & του ΦΟ.Δ.Σ.Α.  Κρήτης  (2012-2015), Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.  (2011-2014), Μέλος του Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. (2003-2011), καθώς και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ν. Ηρακλείου (2003-2011).

Υπηρέτησε ως Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης (2003-2006, 2007-2010 & 2011-2014), Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού (2001– 2002) και Βουλευτής Ηρακλείου  (1993- 1996, 1996-2000, 2000-2003).

Το 1987-1994 ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου &  το 1992-1993 Μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ και εργάστηκε στη ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση