HomeΚΡΗΤΗΑλέξης Καλοκαιρινός για RUN GREECE 2024:  Είναι μια όμορφη ημέρα με ρεκόρ συμμετοχών

Αλέξης Καλοκαιρινός για RUN GREECE 2024:  Είναι μια όμορφη ημέρα με ρεκόρ συμμετοχών

Ίσως οι πιο πετυχημένοι αγώνες στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τη αθρόα συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τις 3.500, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού RUN GREECE 2024  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι και που με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, επιβεβαιώνει τη θέληση των πολιτών για άθληση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έδωσε την εκκίνηση στους αγώνες των 5.000 και 10.000 μέτρων καθώς και του παιδικού αγώνα των 1.100 μέτρων από το Παγκρήτιο Στάδιο μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Στη συνέχεια παρακολούθησε την εκδήλωση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχους και άλλους φορείς και απένειμε τα μετάλλια στις δύο αθλήτριες που τερμάτισαν πρώτες στα 5 και 10 χλμ και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρα Σμυρνάκη και Έμιλυ Πρωτογεράκη αντίστοιχα.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, που συνομίλησε με πολλούς δημότες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι αγώνες RUN GREECE έγιναν με ρεκόρ συμμετοχών και είναι ίσως οι πιο πετυχημένοι της Ελλάδας

Ειδικότερα ο Αλέξης Καλοκαιρινός σημείωσε: «Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα με το ΣΕΓΑΣ την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, είμαστε εδώ για την εκκίνηση του RUN GREECE, του 11ου στην πόλη μας, με ρεκόρ συμμετοχών και το οποίο είναι ίσως το πιο πετυχημένο στη Ελλάδα. Αυτό δείχνει τη διάθεση του κόσμου, να χρησιμοποιήσει γενικότερα το δημόσιο χώρο και αυτό πρέπει εμείς πρέπει να το κρατήσουμε ιδιαίτερα. Είναι μια αθλητική εκδήλωση που αξίζει, που πρέπει να ενισχυθεί και να πλαισιωθεί και με άλλες, γιατί αυτές οι ευκαιρίες είναι σημαντικές. Οι ευκαιρίες που βγαίνουμε από το σπίτι μας, ασκούμε το σώμα μας και βρισκόμαστε πολλοί άνθρωποι μαζί είναι μια μεγάλη πηγή, χαράς. Πρέπει λοιπόν αυτή να την καλλιεργήσουμε».

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Στίβο του νησιού μας

Εξάλλου πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην εκδήλωση αφιερωμένη στον στίβο του νησιού μας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο GALAXY. Παρουσία των Αντιδημάρχων Ηρακλείου Γιάννη Τσαπάκη, Νίκου Γιαλυτάκη, Μανόλη Χαιρέτη, καθώς και της αντιπροέδρου του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Άριας Χουρδάκη τιμήθηκαν οι αθλητές, οι προπονητές και τα σωματεία του στίβου της Κρήτης που κέρδισαν 1η – 3η θέση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2023.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα χαιρέτισε τους αθλητές που τιμήθηκαν και ευχαρίστησε τις ομάδες για τις επιτυχίες τους παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διημέρου που είναι μια γιορτή του στίβου στη πόλη μας, αφού σήμερα Κυριακή ξεκίνησαν από το Ηράκλειο οι ανανεωμένοι αγώνες Run Greece ενώ για τη συμβολή σε αυτούς του Δήμου Ηρακλείου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση