HomeHL-9Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της φωτιάς στην Ιεράπετρα. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και όπου εντοπίζεται κάποια εστία φωτιάς σπεύδουν αμέσως οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προληπτικά εκκενώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τέσσερις οικισμοί. Στην εντατική νοσηλεύεται 74χρονος που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, καθώς προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του.

Το χρονικό της φωτιάς

Η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα κοντά στον Μαύρο Κόλυμπο και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής η οποία και θα παραμείνει εκεί όλη τη νύχτα υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει το cretapost  οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί μετά από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοί τους.

Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά

Από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Ιεράπετρα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Πρόκειται για έναν 74χρονο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά. Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

fotia-ierapetra

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Οι άνεμοι έφτασαν τα 7-8 μποφόρ και ριπές 74 χιλιομέτρων την ώρα

Οι άνεμοι έφτασαν τα 7- 8 μποφόρ και ριπές 74 χιλιομέτρων την ώρα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης επισημαίνοντας ότι τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούν, αντιμετώπισαν αναταράξεις αλλά δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες.

Επί τόπου έχει μεταβεί η διεύθυνση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς και ομάδα χειριστών drone. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής άλλες τρείς εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Χωρίς βροχοπτώσεις για μεγάλη περίοδο και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η κατάσταση περιγράφεται δύσκολη ενώ αναμένεται και ενίσχυση ανέμων από τη Δευτέρα.

Στάχτη κι αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά στον Μαύρο Κόλυμπο

Εικόνες που προκαλούν θλίψη άφησε πίσω της η πυρκαγιά όπως φαίνεται σε βίντεο του radiolasithi.gr.

Όπως αναφέρεται το καταπράσινο πευκόφυτο τοπίο που είχε απομείνει ανέγγιχτο από περασμένες πυρκαγιές, αυτή τη φορά δεν έγινε εφικτό να σωθεί στο σύνολό του με τις φλόγες μέσα σε λίγες ώρες να βρίσκονται από τους πρόποδες της Θρυπτής λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα, πριν επεκταθεί ανατολικότερα.

Πρόστιμο στο Λασίθι για καύση χωρίς μέτρα

Την ίδια ώρα, διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, επιβλήθηκε σήμερα, 06 Απριλίου 2024 από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ιεράπετρας, σε έναν άντρα, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Αμμουδάρα, του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση