HomeHL-9Μια διαφορετική ημέρα στο σχολείο -Οι μαθητές έφεραν μαζί τα κατοικίδιά τους

Μια διαφορετική ημέρα στο σχολείο -Οι μαθητές έφεραν μαζί τα κατοικίδιά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 4 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μέρα στο σχολείο με τα κατοικίδιά τους, πέρασαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού ή αλλιώς «Σχολείου της Αγάπης» στο Ηράκλειο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, στις 4 Απριλίου.

Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου και αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης, ο προγραμματισμός αυτής της δράσης έγινε με αφορμή την ημέρα και όπως αποδείχθηκε, άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού το σχολείο ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «γέμισε χαρά και υπέροχα χαμόγελα των μαθητών».

Στο σχολείο με τα κατοικίδιά τους

Στο σχολείο έφτασαν νωρίς το πρωί μαζί με τα παιδιά, ζώα συντροφιάς όπως μικρά και μεγάλα σκυλιά, γάτες, καναρίνια και παπαγάλου μέσα στα κλουβιά τους, αλλά και χελώνες, χάμστερ και χρυσόψαρα σε γυάλες.

«Στο σχολείο ήρθαν δεκάδες μαθητές με τα ζωάκια τους και πραγματικά το πώς εισέπραξαν αυτή την εμπειρία ήταν μοναδικό» σημείωσε ο κ. Περισυνάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτό που τον συγκίνησε ιδιαίτερα, ήταν ένα παιδί της Α’ τάξης του Δημοτικού, το οποίο του είπε «αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστ , γιατί είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ να το δω στο σχολείο».

Στη δράση στην οποία μίλησε για την θετική εκπαίδευση των ζώων, μέλος της ομάδας «Ζωφόρος–πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία», συμμετείχαν και γονείς που αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα που έχει η συμβίωση ενός παιδιού με ένα ζώο, στο χτίσιμο του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του.

Παρούσες στη δράση ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη και η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Χρονάκη -Δαφέρμου.

sxoleio-katikidia-2

Η κ. Παπαδάκη ανέφερε ότι «το σχολείο της αγάπης έδειξε την αγάπη του στα ζώα» χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την πρωτοβουλία.

«Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία γιατί μέσα από αυτή βλέπουμε τα παιδιά να χαίρονται, να απολαμβάνουν τη συνύπαρξή τους με τα ζώα και να συστήνουν τα ζώα συντροφιάς τους στους φίλους τους με τόση ευαισθησία. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά, είναι οι αυριανοί ενήλικες, οι οποίοι από τώρα εκπαιδεύονται μέσα από τέτοιες δράσεις ώστε να γίνουν καλύτεροι πολίτες, με αγάπη και σεβασμό τόσο προς τους ανθρώπους όσο και προς τα ζώα» πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού επισήμανε ότι «πραγματικά είναι μία γιορτή χαράς μέσα στο σχολείο» και πως «τα πάντα είναι θέμα παιδείας και ξεκινούν πρώτα από την οικογένεια και στη συνέχεια από το σχολείο».

«Μέσα από δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του μαθαίνω, στηρίζω, σέβομαι, τα παιδιά μπορούν να λάβουν το μήνυμα της αγάπης προς τα ζώα, της αξίας να ζουν με ζώα και να τα φροντίζουν» ανέφερε η κ. Χρονάκη-Δαφέρμου που επισήμανε ότι οι εικόνες μέσα από το σχολείο με τα παιδιά να έχουν στην αγκαλιά τους τα ζωάκια τους, ήταν συγκινητικά όμορφες.

«Μέσα από τέτοιες δράσεις, το σχολείο έρχεται να επιτελέσει έναν ακόμη σπουδαίο ρόλο που έχει και αυτός είναι η συνεισφορά στη διαμόρφωση των ανθρώπων που στο μέλλον θα είναι οι ενήλικες και ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσουν μία νέα κοινωνία, πιο όμορφη από αυτή που ζούμε εμείς τώρα» πρόσθεσε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού ή αλλιώς «Σχολείου της Αγάπης».

Τέλος, ο κ. Περισυνάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε ότι στο πλαίσιο της δράσης, ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε ότι κάποια παιδιά που δεν είχαν ζώα συντροφιάς, κρατούσαν μαζί τους λούτρινα ζωάκια.

«Αυτό δείχνει την ευαισθησία των παιδιών, που είμαι σίγουρος ότι μέσα από τέτοιες δράσεις έρχονται κοντύτερα με την απόφαση να έχουν στο μέλλον δίπλα τους, στη ζωή τους, στο σπίτι τους και εν τέλει στην καρδιά τους, ένα κατοικίδιο» κατέληξε ο κ. Περισυνάκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση