HomeΚΡΗΤΗΕνημέρωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ενημέρωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει δεύτερη φάση πολεοδόμησης του Καστελλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στο Δημοτικό Κατάστημα στο Αρκαλοχώρι, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τα μέλη της μελετητικής ομάδας, και η ομάδα διαβούλευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με επικεφαλής την κυρία Τασία Λαγουδάκη, ανέλυσε εκτενώς αρκετά θέματα που αφορούν την πράσινη και ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου. Επί τάπητος τέθηκαν επίσης οι προτάσεις για την οριοθέτηση των οικισμών και της νέας οικιστικής ζώνης καθώς και περιοχών με προτεινόμενες χρήσεις γης, όπως το ΒΙΟΠΑ στο Αρκαλοχώρι και το ΒΙΟΠΑ στο Καστέλλι.
14
Άκρως ενδιαφέροντα μάλιστα ήταν τα στοιχεία για τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα του Δήμου και οι προβλέψεις των πληθυσμιακών δεδομένων στο μέλλον. Ειδικότερα, αναμένεται αύξηση του πληθυσμού των κατοίκων σε 28.000 στην επόμενη απογραφή ενώ το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, προγραμματίζεται να καλύψει πληθυσμό έως και 45.000!

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο οδικό δίκτυο του Δήμου, στην αποτύπωση και στη δυνατότητα χαρακτηρισμού του.

Συζητήθηκαν τα θέματα των ρεμάτων, αφού στο πλαίσιο της μελέτης, πραγματοποιείται διοικητική, προσωρινή οριοθέτηση, όλων των ρεμάτων που διέρχονται μέσα από οικισμούς.
51
Η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα συνεχιστεί με την υποβολή του στο Υπουργείο μαζί με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Δήμου και σε συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα να πάρει την τελική του μορφή.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και άλλα μέλη της Επιτροπής ενώ ακολούθησε γόνιμος και αποδοτικός διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι τη διαβούλευση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει δεύτερη φάση πολεοδόμησης του Καστελλίου και των γύρω οικισμών, Πολυθέας, Διαβαϊδέ και Καρδουλιανό. Ομοίως, του Αρκαλοχωρίου με το Γάσι και το Αρχοντικό καθώς και της περιοχής του Τσούτσουρα όπου προβλέπεται ζώνη ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση