HomeΕΛΛΑΔΑΕλεύθερος ο 13χρονος που είχε γυμνές φωτογραφίες 12χρονης – «Μου τις έστελνε και με ρωτούσε αν μου αρέσουν» είπε

Ελεύθερος ο 13χρονος που είχε γυμνές φωτογραφίες 12χρονης – «Μου τις έστελνε και με ρωτούσε αν μου αρέσουν» είπε

Η ανήλικη έφτασε στο σημείο να κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 13χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή κατείχε και κατηγορείται ότι διακινούσε φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου μίας 12χρονης κοπέλας, η οποία έφτασε στο σημείο να κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας.

Εις βάρος του ανήλικου που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για τις πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Ο ανήλικος πέρασε σήμερα το «κατώφλι» της 6ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε διαδικτυακή επικοινωνία με την 12χρονη και ότι μόνη της του έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες χωρίς να την αναγκάσει ή να τις τα ζητήσει. Επιπλέον, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν έστειλε το υλικό παιδικής πορνογραφίας σε τρίτα πρόσωπα, όμως παραδέχθηκε ότι το μοιράστηκε με φίλο του καθώς… δεν τον πίστευε ότι μιλούσε πραγματικά με το κορίτσι. «Παραδέχομαι ότι ήταν λάθος μου» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

«Εκείνη με ακολούθησε στην εφαρμογή και μου έστελνε τη μία φωτογραφία μετά την άλλη και με ρωτούσε αν μου αρέσουν. Εγώ δε της το ζήτησα. Το μόνο που της έστειλα εγώ είναι δύο εικόνες, μια έδειχνε το ταβάνι και μία το πάτωμα», φέρεται να είπε. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων και της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 13χρονος κατείχε βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνίστρια» τη 12χρονη που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος είχε στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και μία φωτογραφία με παιδική πορνογραφίας, στα οποία απεικονίζεται η 12χρονη.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» και ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε η μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου τα βίντεο και τις φωτογραφίες στα οποία φαίνονταν γυμνά και ημίγυμνα μέρη του σώματος του θύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του ανήλικου. Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, εντόπισαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και του πέρασαν χειροπέδες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση