HomeΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Σύντομο διάλειμμα με βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Σύντομο διάλειμμα με βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Αναλυτικά η πρόγνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιξιάτικος παραμένει και σήμερα ο καιρός, αλλά την Κυριακή μία σύντομη διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας, φέρνοντας βροχές, ενισχυμένους βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη θα κατευθυνθούν στη χώρα μας και θα έχουν ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι άστατος, από το απόγευμα της Κυριακής. Η μεταβολή αυτή θα είναι σύντομη, καθώς αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών από το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέανθο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος σήμερα, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόνο λίγες αραιές συννεφιές αναμένεται να αναπτυχθούν το απόγευμα και δεν αποκλείονται μπόρες αστάθειας στη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Ενδεχομένως να πέσουν κάποιες μπόρες στα βόρεια, δεν θα είναι όμως κάτι το αξιόλογο.

Την Κυριακή, το ανοιξιάτικο μοτίβο θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα χαλάσει στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο νότια κι έτσι θα επηρεαστούν η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και η βόρεια Κρήτη, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου την Δευτέρα.

ΕΜΥ: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή 05-04-2024

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 06-04-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 07-04-2024

Αρχικά στα βορειοανατολικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 08-04-2024

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση