HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για Τέμπη: Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου ημέρα τιμής και μνήμης στη Θεσσαλία

ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για Τέμπη: Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου ημέρα τιμής και μνήμης στη Θεσσαλία

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση της Μαρίνας Κοντοτόλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ώστε να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών κατέθεσε η βουλεύτρια Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαρίνα Κοντοτόλη.

Όπως τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «προτείνεται η 28η Φεβρουαρίου κάθε έτους, να κηρυχθεί ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας».

Συγκεκριμένα, προτείνει η ημέρα αυτή να είναι ημέρα αργίας στα Τρίκαλα και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. «Η ελληνική σημαία στα δημόσια κτίρια να είναι μεσίστια. Με ευθύνη των τοπικών Αρχών και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών να διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών μας», τονίζει συγκεκριμένα.

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση της Μαρίνας Κοντοτόλη:

«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 συνέβη το πιο τραγικό δυστύχημα του ελληνικού σιδηροδρόμου. Το έγκλημα των Τεμπών, όπως κατέληξε να λέγεται, με τη σύγκρουση των τρένων και την οδυνηρή απώλεια 57 επιβατών, πολλών εξ αυτών φοιτητών και φοιτητριών.

Τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία και σε αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία των Τεμπών πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Το χώμα τους βάφτηκε για άλλη μια φορά με αίμα αθώων ψυχών. Οι κραυγές τους λίγο πριν φύγουν από τη ζωή, αλλά κι αυτών που σώθηκαν βαριά τραυματισμένοι χαράχτηκαν στο σκοτεινό ουρανό εκείνης της αποφράδας ημέρας ανεξίτηλα.

Ανάμεσα στους 57 νεκρούς συγκαταλέγονται πολλά νέα παιδιά από την Καλαμπάκα, από την Καρδίτσα, από την Λάρισα, από τον Τύρναβο, από τη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Στους 57 αδικοχαμένους νεκρούς, σε αυτά τα παιδιά, σε αυτές τις αθώες ψυχές οφείλουμε να κρατήσουμε τη μνήμη τους άσβεστη δια παντός. Για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Κυρίως, όμως, για να μην ξαναζήσουμε άλλη τραγωδία. Οφείλουμε, ως οργανωμένη Πολιτεία, να λάβουμε εκείνα τα μέτρα που θα μας θυμίζουν διαρκώς την τεράστια ευθύνη μας για την ασφάλεια των πολιτών μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, προτείνεται η 28η Φεβρουαρίου κάθε έτους, να κηρυχθεί ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Η ημέρα αυτή να είναι ημέρα αργίας στα Τρίκαλα και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ως του τόπου αυτής της σύγχρονης τραγωδίας. Η ελληνική σημαία στα δημόσια κτίρια να είναι μεσίστια. Με ευθύνη των τοπικών Αρχών και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών να διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Κατόπιν αυτών:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να ανακηρύξει την 28η Φεβρουαρίου ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών, όπως προτείνεται παραπάνω;».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση