HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Γάντια του μποξ έκανε δώρο στον πρόεδρο Μακρόν ο καγκελάριος της Αυστρίας

Γαλλία: Γάντια του μποξ έκανε δώρο στον πρόεδρο Μακρόν ο καγκελάριος της Αυστρίας

«Μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη» είπε για την κίνησή του ο Αυστριακός καγκελάριος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γαλλία: Γάντια του μποξ έκανε δώρο στον πρόεδρο Μακρόν ο καγκελάριος της Αυστρίας
Με το χαμόγελο στο χείλη, ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ έκανε χθες ένα εντυπωσιακό δώρο στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν: ένα ζευγάρι κόκκινα γάντια του μποξ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Ο Νεχάμερ, που ανήκει στο συντηρητικό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP), ήθελε μάλλον να πρωτοτυπήσει κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον ένοικο των Ηλυσίων και το κατάφερε, αφού το δώρο που του πρόσφερε, είναι όχι μόνο χρηστικό αλλά και επίκαιρο.

«Μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη», είπε ευδιάθετος στους δημοσιογράφους ο 51χρονος καγκελάριος της Αυστρίας σχολιάζοντας την αδυναμία του στην πυγμαχία. Επιπλέον, ο Νεχάμερ εξήρε τις «εγκάρδιες» σχέσεις που ενώνουν τις δύο χώρες. Από την πλευρά του, ο Μακρόν φόρεσε το ένα γάντι για να δει πιθανότατα εάν είναι στα… μέτρα του.

Πριν από μερικές ημέρες, η επίσημη φωτογράφος του Γάλλου προέδρου είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να ρίχνει μπουνιές σε σάκο του μποξ φορώντας ένα μαύρο t- shirt το οποίο αναδεικνύει τους μύες του.

«Ο Ρόκι Μακρόν», είχε γράψει η γερμανική εφημερίδα Bild, γυμνάζεται και μάλιστα εντατικά αποκτώντας ένα γερό αθλητικό σώμα.

Από την πλευρά του, ο βρετανικός Τύπος σχολίασε ότι, ο Γάλλος πρόεδρος δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες φωτογραφήσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι, οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις 20 Μαρτίου στο Instagram από την επίσημη φωτογράφο του Γάλλου προέδρου, Soazig de la Moissonnière, δείχνουν τον Μακρόν πιο αποφασισμένο από ποτέ.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές και ακόλουθοι των social media έσπευσαν να επισημάνουν ότι η επιλογή του Μακρόν να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες, έρχονται σε μία συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian.

Το ίδιο άρθρο αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος μιμείται τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει δημοσιεύσει ουκ ολίγες φορές φωτογραφίες για να δείξει στους συμπολίτες του όπως και στην διεθνή κοινότητα ότι είναι σε άψογη φόρμα και έτοιμος για όλα.

Πρόσφατα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο αν θέλει την ειρήνη, σε μια προσπάθεια να εντείνει την επιθετική ρητορική προς τη Ρωσία.

Όπως επισημαίνει και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», πολλοί εξέλαβαν τις φωτογραφίες του «πυγμάχου» Μακρόν ως απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος συχνά – πυκνά φωτογραφίζεται γυμνός – από τη μέση και πάνω- να κυνηγάει, να ψαρεύει και να κάνει ιππασία στη Σιβηρία.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι ακόλουθοι των social media που εστίασαν στη «γοητευτική πλευρά» του «γραμμωμένου προέδρου».

Συγκεκριμένα, το γυναικείο περιοδικό «Femme Actuelle» σχολίασε χαρακτηριστικά ότι ο Μακρόν αθλείται σαν να θέλει να πολεμήσει τον αντίπαλό του με τα «φουσκωμένα μπράτσα του».

Ωστόσο, πολλοί ακόλουθοι του Διαδικτύου έσπευσαν να κατηγορήσουν την επίσημη φωτογράφο ότι «πείραξε» τις φωτογραφίες για να φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος πιο μυώδης και κατά συνέπεια πιο εντυπωσιακός, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση