HomeHL-9Έσπασε το χέρι του και χειρουργήθηκε στα απογευματινά επ’αμοιβή

Έσπασε το χέρι του και χειρουργήθηκε στα απογευματινά επ’αμοιβή

Τι καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου δεν αντιμετωπίστηκε στα επείγοντα εφημερίας αλλά… στ’ απογευματινά. Δηλαδή, ο ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται επ’αμοιβή το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο νοσοκομείο!

Στην ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. “Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο…”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου:

Ε.Σ.Υ.: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πρώτου απογευματινού χειρουργείου που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 19 Μαρτίου, έρχεται, δύο εβδομάδες μετά, το πρόγραμμα της 4ης Απριλίου να εκθέσει προκλητικά το όλο εγχείρημα: χειρουργείται στα απογευματινά χειρουργεία ασθενής με κάταγμα ωλέκρανου! Δηλαδή, ο ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται επ’αμοιβή το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο νοσοκομείο!

Υπενθυμίζουμε ότι βασικός όρος λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων υπήρξε η πραγματοποίηση τακτικών επεμβάσεων από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων προς αποσυμφόρηση της τελευταίας. Ασθενείς δηλαδή που μακροβιούν σε λίστες προς χειρουργείο όπου η αναμονή μεγαλώνει λόγω των δραματικών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, μπορούν πλέον να πληρώσουν ώστε να χειρουργηθούν νωρίτερα. Αντί για αυτό, διαφαίνεται με γιγάντια αυθάδεια η πραγματική υπόσταση του μέτρου και οι όροι αυτοί πάνε περίπατο…

Ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο…

Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνεται εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η «αστερόσκονη» που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι!

Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο για τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση