HomeHL-9Τραγωδία στο Ηράκλειο: Έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ και σκοτώθηκε

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ και σκοτώθηκε

Εργάτης έπεσε από ύψος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ηράκλειο όταν ένας άνδρας Πακιστανικής καταγωγής έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

img-50c04fbd78fcec12ad9176d9b289065c-v

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ανάσυρση του, καθώς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

img-af2ebe287f7dca0679eeca7ed415b150-v

Οι πυροσβέστες κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον ανασύρουν με τους διασώστες και το γιατρό του ΕΚΑΒ να διαπιστώνουν απλά το θάνατο του.

img-2b89e2deaab210b7d5f39b479ed78853-v

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Μεσαμπελιές.

img-51de9575ad899db3c273581900a306ef-v

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο εργολάβος του εργοταξίου.

Προανάκριση διενεργεί το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων για το εργατικό ατύχημα

Με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του 59χρονου ενώ την ίδια ώρα εκφράζει την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της ζωής και υγείας των εργαζομένων.

Αναλυτικά αναφέρει

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου  εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα εκτελώντας εργασίες σοβαντίσματος σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή.

Το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στην πόλη μας με θύμα έναν συνάδελφο 59 ετών, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος μέσα σε φρεάτιο ασανσέρ έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των ατυχημάτων που δυστυχώς ο κλάδος των κατασκευών κατέχει τη θλιβερή πρωτιά.

Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου  βρέθηκαν στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών  ώστε να  τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που κυριολεκτικά πεθαίνουμε στη δουλεία,  στενάζουμε στις δαγκάνες της ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό σε υγεία, σε παιδεία, αφήνει υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βρίσκει και διαθέτει δις   σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, αντί να στελεχώσει νοσοκομεία και Επιθεωρήσεις Εργασίας.

Πριν μόλις λίγες μέρες είχαμε θίξει το θέμα των εργατικών ατυχημάτων και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση