HomeHL-GreeceΆγιοι Ανάργυροι – Τοπαλούδης: Είχαν διώξει και την Ελένη μας όταν είχε καταγγείλει βιασμό

Άγιοι Ανάργυροι – Τοπαλούδης: Είχαν διώξει και την Ελένη μας όταν είχε καταγγείλει βιασμό

«Εάν ήταν το δικό τους το παιδί έτσι θα το έδιωχναν;», ρωτά ο τραγικός πατέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας για τη νέα γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. «Θέλουμε μια αστυνομία που να προστατεύει πραγματικά τον πολίτη και να είναι δίπλα μας», σημειώνει ο Γιάννης Τοπαλούδης, που έχει πονέσει και ακόμη πονά για τον χαμό της κόρης του πριν έξι χρόνια, τον Νοέμβριο του 2018.

«Δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο θύμα η 28χρονη και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, ακόμα πιο φρικιαστική ενδεχομένως» είπε στην ΕΡΤ, διαπιστώνοντας κλιμακούμενη αύξηση της βίας: ενδοοικογενειακής, έμφυλης, οπαδικής και υπενθυμίζοντας την αδιαφορία με την οποία αστυνομικοί είχαν αντιμετωπίσει το δικό του παιδί, ένα χρόνο πριν δολοφονηθεί στη Ρόδο:

«Τον Νοέμβρη του 2017 τη βιάσανε την Ελένη μας… και πήγε το κορίτσι μας, μετά από μερικές μέρες, βρήκε το σθένος 20 χρόνων να πάει στο αστυνομικό τμήμα με άλλες τρεις συμφοιτήτριες της για να καταγγείλει το συμβάν, γιατί υπήρχε και ένα βίντεο και οι αστυνομικοί που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα είπαν στο κορίτσι μας «πήγαινε να βρεις το βίντεο, πήγαινε να βρεις τα αποδεικτικά στοιχεία και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία και τη μήνυση». Βρήκε το σθένος να καταγγείλει το συμβάν και της είπαν να βρει το βίντεο και μετά να κάνεις την καταγγελία».

«Αν ήταν το δικό τους το παιδί έτσι θα το έδιωχναν;»

Και ο τραγικός πατέρας αναρωτιέται: «Εάν ήταν το δικό τους το παιδί έτσι θα το έδιωχναν;».

«Θέλουμε μια αστυνομία που να προστατεύει πραγματικά τον πολίτη και να είναι δίπλα μας», τονίζει ο κ. Τοπαλούδης

Και προσθέτει: «Το ακόμη χειρότερο ότι μετά από το περιστατικό του βιασμού του παιδιού μας, όταν έγινε η δολοφονία στην ανακρίτρια της Ρόδου, αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι, να μην τους χαρακτηρίσω αστυνομικούς, πήγαν αυτοβούλως, χωρίς να τους καλέσει κανένας, να δώσουν κατάθεση για το περσινό συμβάν. Είχαν δηλαδή τη φωλιά τους λερωμένη και η ανακρίτρια έδωσε εντολή και επιλήφθηκε του περιστατικού του περσινού τότε του 2017, το τμήμα των Αδιάφθορων. Το τμήμα αυτό των Εσωτερικών Υποθέσεων. Εγώ θα το ονομάσω διαφορετικά. Το τμήμα της κολυμβήθρας του Σιλωάμ που πήγε και τους έβγαλε λευκές περιστερές».

«Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο και σε αυτό το συμβάν με την Κυριακή, που να συλλυπηθώ τους γονείς και να τους ευχηθώ τεράστια και πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για τον Γολγοθά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, για τον ισόβιο ψυχικό τους θάνατο»
τονίζει.

«Πονάει ακόμη»

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα ισόβια γι αυτούς τους ειδεχθής δολοφόνους να γίνουν ισόβια», υπογράμμισε. «Έχουν περάσει έξι χρόνια αλλά ο πόνος “δεν σβήνει ποτέ”. Είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό. Η διάρκεια και η περίοδος της ζωής της οικογένειας ενός θύματος χωρίζεται σε δύο περιόδους, την διάρκεια πριν τη δολοφονία του παιδιού και στην μετά τη δολοφονία του παιδιού που επέρχεται ο ψυχικός θάνατος»,
συμπληρώνει.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση