HomeHL-WorldΓαλλία: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 14χρονη και την έστειλαν στο νοσοκομείο – Έπεσε σε κώμα

Γαλλία: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 14χρονη και την έστειλαν στο νοσοκομείο – Έπεσε σε κώμα

Η μητέρα της κοπέλας δήλωσε ότι η κόρη της υφίστατο bullying από συμμαθητή της επί 2,5 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον τα περιστατικά ωμής και άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων. Το τελευταίο συνέβη στη Γαλλία, με τις αρχές να δίνουν εντολή για επείγουσα έρευνα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό μίας 14χρονης.

Η Σαμάρα, από την Μονπελιέ, ξυλοκοπήθηκε από άλλους τρεις εφήβους, έξω από το σχολείο της και χρειάστηκε να τεθεί σε τεχνητό κώμα ως αποτέλεσμα της βάναυσης επίθεσης.

Πλέον, σύμφωνα με τον Guardian, έχει συνέλθει και «πάει καλύτερα».

Συλλήψεις για απόπειρα δολοφονίας

Τρεις φερόμενοι ως δράστες, μεταξύ των οποίων και μια επίσης 14χρονη που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας ανηλίκου. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι 14 και 15 ετών.

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στα γαλλικά σχολεία με την αποστολή δεκάδων μηνυμάτων με απειλές για επιθέσεις.

Η μητέρα της Σαμάρα δήλωσε ότι η κόρη της υφίστατο bullying από συμμαθητή της επί 2,5 χρόνια πιθανόν με αφορμή τη συμπεριφορά και τα ρούχα της που θεωρήθηκαν μη ισλαμικά.

«Νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι η Σαμάρα]είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους μαθητές», δήλωσε στο BFMTV.

Είπε επίσης ότι είχε ζητήσει από το σχολείο να παίρνει η ίδια την κόρη της μετά το σχόλασμα, αλλά το σχολείο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά της.

Ακόμη, κατηγόρησε την 14χρονη που συνελήφθη ως υποκινήτρια της επίθεσης. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η μαθήτρια είχε αποβληθεί για δύο ημέρες πέρυσι τον Ιούνιο όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας έκκληση να τη βιάσουν.

«Ήταν αυτή η μαθήτρια που κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά από το σχολείο, με την ομάδα των νεαρών αγοριών που περίμεναν την κόρη μου. Και από εκεί και πέρα, ήταν μια επίθεση χτυπημάτων. Την κατέστρεψαν», υποστήριξε η μητέρα του θύματος.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς το κορίτσι και ζητώντας να είναι όλοι προσεκτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση