HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Το δράμα της ανήλικης -Ο 13χρονος διακινούσε γυμνές φωτό της

Θεσσαλονίκη: Το δράμα της ανήλικης -Ο 13χρονος διακινούσε γυμνές φωτό της

Aποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο 13χρονος που διέρρεε γυμνές φωτογραφίες συνομίλικής του στη Θεσσαλονίκη.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 13χρονος είχε αποκτήσει φιλικές σχέσεις μέσω σόσιαλ με το κορίτσι αυτό, το οποίο κατάφερε να το πείσει να του στέλνει ημίγυμνες ή και γυμνές φωτογραφίες, από διάφορα μέρη του σώματός της.

Τις φωτογραφίες αυτές της έπαιρνε και τις διέρεε σε φίλους του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι μόλις διαπίστωσε πως ο 13χρονος μοίραζε τις επίμαχες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η μητέρα της αντιλήφθηκε τι συμβαίνει μόλις πήρε στα χέρια της το κινητό της, όπου βρήκε αρχεία με εικόνες και βίντεο, όπου πόζαρε γυμνή ή ημίγυμνη για τον διαδικτυακό της φίλο και το κατήγγειλε στην αστυνομία.

Αμέσως διατάχθηκε έρευνα και ο 13χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Βρίσκεται κατηγορούμενος για παράβαση των διατάξεων άρθρου 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων» και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και διενεργήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, από την οποία εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του ανωτέρω ανήλικου.

Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 13χρονου, βρέθηκε το πορνογραφικό υλικό

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μετέβη στην οικία του νεαρού και διεξήγαγε έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής. Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, αποκλειστικής κατοχής και χρήσης του ανωτέρω ανήλικου, εντός του οποίου βρέθηκε

Κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στο προαναφερθέν ψηφιακό πειστήριο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ανωτέρω ανηλίκου στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, καθώς εντός αυτού εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα οκτώ αρχεία βίντεο και ένα ένα αρχείο εικόνας, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανήλικων, στα οποία απεικονίζεται η παθούσα ανήλικη.

Για τις προαναφερόμενες πράξεις ο ανωτέρω συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Εις βάρος του 13χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση