HomeΕΛΛΑΔΑΆγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας -«Της είπα ότι δεν μπορεί να μπει σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100»

Άγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας -«Της είπα ότι δεν μπορεί να μπει σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100»

Μόλις 4 λεπτά αφότου έφυγε άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συζήτηση που είχε με την Κυριακή λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων περιγράφει στην κατάθεσή της η αξιωματικός υπηρεσίας, στο γραφείο της οποίας μπήκε η 28χρονη ζητώντας ένα περιπολικό για να την πάει σπίτι της.

Η νεαρή αστυφύλακας, η οποία απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της, βρισκόταν μαζί με ακόμα δύο συναδέλφισσές της, χωρίς όμως να καταφέρουν, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, να σώσουν την 28χρονη Κυριακή.

Παράλληλα περιγράφει πώς αντιλήφθηκε τη δολοφονία, όταν άκουσε φωνές με αποτέλεσμα να βγει στο μπαλκόνι και εν συνέχεια να κατέβει κάτω μπροστά στο φυλάκιο, αντικρίζοντας την Κυριακή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Όπως περιγράφει, ο δράστης σήκωσε το μαχαίρι ενώ το έψαχναν και το κάρφωσε στον λαιμό του, με την ίδια να λέει στον συνάδελφό της που είχε υπηρεσία σκοπού να του πάρει το μαχαίρι και εκείνη να το σπρώχνει στη συνέχεια με το πόδι της.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο της με τον φίλο της Κυριακής που ήταν σε κατάσταση σοκ, προκειμένου να του δώσει λίγο νερό και να του κάνει ερωτήσεις.

Άγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας

Το iefimerida.gr παρουσιάζει αναλυτικά την κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας.

«Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό της αστυφύλακα και υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Aναργύρων. Σήμερα 1/4/2024 βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας κατά το ωράριο από την 22:00 ώρα της 1/4/2024 έως την 06:00 ώρα της 2/4/2024. Περίπου στις 22:10, ενώ βρισκόμουν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα και συγκεκριμένα μια γυναίκα και έναν άνδρα να μιλάνε στον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος, ο οποίος ονομάζεται … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του σκοπού). Έπειτα τα δυο αυτά άτομα ανέβηκαν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρισκόμουν εγώ, η υποδιοικητής του τμήματος, η αστυνόμος Β’ … (σ.σ.: αναφέρει το όνομά της) η οποία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως επόπτης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κατά το ωράριο από την 22:00 της 1/4/2024 έως την 06:00 της 2/4/2024, καθώς και η αστυφύλακας …(σ.σ.: αναφέρει το όνομά της), η οποία και εκείνη βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως οδηγός της αστυνόμου.

Στο γραφείο μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άνδρας που ήταν μαζί της την περίμενε στον χώρο που βρίσκεται έξω από το γραφείο. Αμέσως ρώτησα τον λόγο που βρίσκεται στην Aστυνομία και πώς θα μπορούσα να τη βοηθήσω. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι υποψιάζεται ότι ο πρώην της, χωρίς να μου δώσει τα στοιχεία του, την περιμένει κάτω από το σπίτι της, το οποίο, όπως μου δήλωσε, βρίσκεται κοντά στο τμήμα. Ο ίδιος άνδρας, όπως μου είπε, βρισκόταν και χθες 31/3/2024 έξω από την οικία της, χωρίς να μου πει ακριβώς αν έγινε κάτι χθες ή απλώς μόνο τον είδε να βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Ακούγοντας αυτό, τη ρώτησα αν χθες ή σήμερα την έχει απειλήσει ή την έχει εξυβρίσει.

Εκείνη μου απάντησε ότι ούτε χθες ούτε σήμερα την εξύβρισε ή την απείλησε. Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν τού είχε κάνει μήνυση και ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και τη βίαζε, πλην όμως την απέσυρε. Τότε η συνάδελφός μου … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) τη ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, πάρα μόνο να κληθεί το 100 προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον άνδρα που ήρθαν μαζί. Αφού με ρωτάτε, η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου 5 λεπτά, οπότε η ώρα που έφυγαν πρέπει να ήταν 22:15. Φεύγοντας την είδα από τις κάμερες να διασχίζει τον διάδρομο μπροστά από τη σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άνδρα που σας είπα. Αφότου έφυγαν, εγώ και η … (αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της.

«Άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, τη σκοτώνει, τη σκοτώνει»»

Μετά από περίπου 3-4 λεπτά άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, τη σκοτώνει, τη σκοτώνει». Αμέσως εγώ και η … (αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) βγήκαμε στο μπαλκόνι το οποίο κοιτάει προς τη σκοπιά του τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον αρχιφύλακα … (αναφέρει το όνομα του αρχιφύλακα που ήταν στην σκοπιά) να στέκεται όρθιος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει. Εγώ και η … (αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) κατεβήκαμε γρήγορα στη σκοπιά για να δούμε τι έγινε. Φτάνοντας στη σκοπιά είδα τη γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος, μπρούμυτα, και γύρω της, κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα και να έχει σπασμούς. Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά από τη σκοπιά, γέρνοντας το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά, ενώ το δεξί του χέρι το ακουμπούσε πάνω στο σώμα του. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, ο άνδρας που είχε φύγει μαζί με τη γυναίκα που σας ανέφερα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στη σκοπιά, μας είπε ότι τη μαχαίρωσε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Ψάχνοντας για το μαχαίρι, είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι, κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας αυτό είπα αμέσως στον αρχιφύλακα … (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του), αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας. Η … (αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) δεν βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό με το μαχαίρι, καθώς είχε ανεβεί στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας για να καλέσει σταθμό του ΕΚΑΒ. Μετά ανέβηκα και εγώ, καθώς η αστυνόμος μού είπε ότι με καλούν στον ασύρματο και ότι έπρεπε να απαντήσω.

Πήρα τον ασύρματο και ξανακατέβηκα στη σκοπιά. Μέχρι να κατέβω είχαν φτάσει ήδη και άλλοι αστυνομικοί από άλλες ομάδες, χωρίς όμως να έρθει σταθμός του ΕΚΑΒ. Αφού κατέβηκα, πήρα τον άνδρα που μου είπε ότι κάποιος την είχε μαχαιρώσει και ανεβήκαμε στο γραφείο για να του ζητήσω τα στοιχεία του και να μου πει τι ακριβώς έγινε. Εκείνος δεν κατάφερε να μου πει τι έγινε καθώς ήταν ταραγμένος. Του είπα να μου δώσει μόνο την ταυτότητά του και να καθίσει να ηρεμήσει. Από την ταυτότητα του είδα ότι ονομάζεται … (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του).

Μόλις ηρέμησε λίγο, του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι τη λένε Γρίβα Κυριακή. Μετά τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε τη Γρίβα και μου είπε ότι τον γνωρίζει, αλλά εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του. Μετά από λίγο θυμήθηκε πώς τον λένε και μου είπε ότι το επίθετό του, χωρίς να είναι σίγουρος, είναι … (αναφέρει το επώνυμο του δράστη και το όνομά του). Στη συνέχεια του έδωσα νερό για να ηρεμήσει και καθόμασταν στο γραφείο μου με άλλους αστυνομικούς που είχαν έρθει για να μάθουν τι έγινε. Ακούγοντας τις συζητήσεις, κατάλαβα ότι αυτός με τη Γρίβα είχαν σχέση στο λύκειο και από τότε δεν είχαν ξαναμιλήσει. Πριν τρεις μέρες του έστειλε μήνυμα η Κυριακή για να βγουν και όταν βγήκαν του εξήγησε ότι είχαν χωρίσει με τον … (αναφέρεται το όνομα του δράστη), με τον οποίο είχαν αρραβωνιαστεί και ότι τον φοβόταν, χωρίς να πει για ποιον λόγο ακριβώς. Τότε τον ρωτήσαμε γιατί την ώρα που βρισκόταν η Γρίβα στο γραφείο και μας έλεγε για τον … (αναφέρει το όνομα του δράστη) δεν ήρθε εκείνος να μας εξηγήσει καλύτερα το τι συνέβαινε, καθώς η Γρίβα δεν μας είπε κάτι συγκεκριμένο. Εκείνος στην ερώτησή μας μάς απάντησε ότι καθόταν έξω γιατί νόμιζε ότι ήθελε να μας πει κάτι προσωπικό. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση