HomeHL-9Προφυλακιστέος ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής -«Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό»

Προφυλακιστέος ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής -«Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό»

Θα οδηγηθεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, επικαλέστηκε σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας διαγνωσμένα ψυχικά προβλήματα και συνεχείς νοσηλείες του σε νοσοκομεία και κλινικές.

Η απολογία του διήρκησε ελάχιστα λεπτά της ώρας. Ωστόσο, παρέδωσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα. Αμέσως μετά πήρε το δρόμο για τις φυλακές και συγκεκριμένα για το ψυχιατρειο του Κορυδαλλού.

Τα μόνα λόγια που ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ο 39χρονος στην ανακρίτρια είναι τα εξής: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην ανακρίτρια υπόμνημα στο οποίο φέρεται να κάνει εκτενή αναφορά σε ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενος με το υπόμνημα του στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 10 ετών (από το 2013 έως το 2023) νοσηλεύτηκε τουλάχιστον 7 φορές.

Μεταξύ άλλων, όπως φέρεται να υποστήριξε, εκτός από το Δαφνί και το Αττικόν νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικές κλινικές. Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, οι οποίες του έχουν προκαλέσει και ψυχωσικα επεισόδια.

Ακόμη, στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι του έχουν συνταγογραφηθεί ισχυρά ψυχοφάρμακα -περισσότερα από 10- και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος ζήτησε ακαταλόγιστο η μειωμένο καταλογισμό.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο, φόρμες και παντόφλες.

Έδειχνε ήρεμος ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του. Τον συνόδευαν προς το ανακριτικό γραφείο ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας ο 39χρονος.

Κατά τη μεταφορά του στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, συγκεντρωμένοι για άλλη υπόθεση επιχείρησαν να μπουν στον χώρο, ωστόσο οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και έφραξαν την είσοδο. Παράλληλα, μέλη γυναικείων οργανώσεων, τα οποία βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια, φώναξαν συνθήματα κατά του κατηγορούμενου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Καμία άλλη δολοφονημένη».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση