HomeΕΛΛΑΔΑΣπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μανούσος μετά την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μανούσος μετά την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κάνει λόγο για ψευδείς καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανεξαρτητοποίησή του από τους Σπαρτιάτες ανακοίνωσε ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος, με την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά συνολικά 11 βουλευτών του κόμματος και του Ηλία Κασιδιάρη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες στην πόρτα της εξόδου από την ΚΟ των Σπαρτιατών βρίσκεται και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ενώ αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής και ζητούν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη. Αντίθετα, η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα. Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών, πιθανά θα φέρει και εξελίξεις στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μανούσος κατηγορεί τον Βασίλη Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες και επισημαίνει πως «η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μανούσου η ΚΟ Σπαρτιατών μένει με 9 βουλευτές, ωστόσο είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μια κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε μετά από εκλογές διαλύεται αν μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Αξιότιμε κ. Τασούλα,

Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση