HomeHL-9Κέρκυρα: Ερωτικό το κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα – Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής των μαθητών

Κέρκυρα: Ερωτικό το κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα – Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής των μαθητών

Στα Ιωάννινα ο 17χρονος που τραυματίστηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης της συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων χθες το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία και θα φανεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Η έρευνά για τα αίτια της επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τις Αρχές να αποδίδουν σε ερωτικά τα κίνητρα του καβγά.

Την ίδια ώρα ο 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία. Τόσο ο 17χρονος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο. Ο 49χρονος Ιταλός που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν απλά πήγε να χωρίσει τα παιδιά από τη συμπλοκή πήρε εξιτήριο.

Στο νοσοκομείο φρουρούμενος βρίσκεται και ο δράστης.

Τι λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη βίντεο που απεικονίζουν τη συμπλοκή μεταξύ ανήλικων μαθητών στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές είναι πλούσιο.

Από το βίντεο του corfupress, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών!

Δείτε το βίντεο

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το kerkyrasimera.gr, φαίνεται με πόσο βίαιο τρόπο οι μαθητές έρχονται στα χέρια και πέφτουν στο έδαφος ενώ δεκάδες άτομα γύρω τους παρακολουθούν τον άγριο τσακωμό τους.

Δείτε το βίντεο:

Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή

Πρωταγωνιστής της επίθεσης φέρεται να είναι μαθητής Λυκείου γνωστός με ψευδώνυμο, ο οποίος ήρθε αρχικά στα χέρια με έναν μαθητή Γυμνασίου και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε στα πλευρά.

Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του, όπως και έκανε με έναν 50χρονο που προσπάθησε να τον σταματήσει και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ ο δράστης φέρεται να εξαφανίστηκε καθώς άργησαν να εμφανιστούν αστυνομικοί επειδή το κέντρο της Άμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Ωστόσο, λίγο αργότερα συνελήφθη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση