HomeHL-9Νέες καρατομήσεις αστυνομικών για τη γυναικοκτονία-«Ξηλώνονται» τέσσερις ακόμα από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Νέες καρατομήσεις αστυνομικών για τη γυναικοκτονία-«Ξηλώνονται» τέσσερις ακόμα από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Μετά τον διοικητή και τον τηλεφωνητή του "100"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη τέσσερις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά τη γυναικοκτονία στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απομάκρυνση του διοικητή του τμήματος και του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες, απομακρύνονται επίσης: η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας -οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας- και ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος.

«Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.» τόνιζαν νωρίτερα πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», έλεγαν οι ίδιες πηγές, «έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται στη δικογραφία και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο »100», ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους».

Επίσης, σημειώνουν ότι «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

Τα πλάνα που έχουν καταγραφεί στις κάμερες και προβλήθηκαν στην εκπομπή «LiveNews», του Mega, από την επίθεση του πρώην συντρόφου της άτυχης 28χρονης, που τη σκότωσε με μαχαιριές έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είναι σοκαριστικά.

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της 28χρονης:

Στις κάμερες φαίνεται η στιγμή που η 28χρονη βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα, ενώ μιλά στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση. Η άτυχη κοπέλα κινείται μαζί με τον φίλο της, ο οποίος τη συνόδευσε στο τμήμα, πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο.

Κάποια στιγμή, αφού έχουν περπατήσει περίπου 20 μέτρα, σταματούν, και η 28χρονη Κυριακή βλέπει τον πρώην σύντροφό της, δράστη της γυναικοκτονίας, να φωνάζει «Ααα, εδώ είναι». Τη στιγμή εκείνη, γυρίζει μαζί με τον φίλο της για να επιστρέψουν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο δράστης, τότε, επιτίθεται ξαφνικά από πίσω, την πιάνει αγκαλιά από τη μέση και τη μαχαιρώνει στην πλάτη και στα πλευρά με μαχαίρι κουζίνας, όσο εκείνη προσπαθεί να γλιτώσει και να ξεφύγει, πριν πέσει μπροστά από τη σκοπιά.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί!» -Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το ηχητικό της κλήσης του θύματος στην Άμεση Δράση, που προβλήθηκε σε ρεπορτάζ της εκπομπής «live news». Η 28χρονη ζητά περιπολικό για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους, επειδή φοβόταν.

«Με περιμένει ο πρώην μου έξω από το σπίτι μου και έχει ψυχολογικά προβλήματα» ακούγεται να λέει, και ζητεί να έρθει περιπολικό στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» απαντά κυνικά ο αστυνομικός από το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Τότε, η κοπέλα συμφωνεί να σταλεί το περιπολικό στο σπίτι της. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βλέπει τον δράστη στο σημείο.

«Είναι εδώ» λέει στην Άμεση Δράση, «θέλει να με εκδικηθεί, να με χτυπήσει» προειδοποιεί. Μόνο τότε ο άνδρας από το «100» τής λέει «τότε να στείλω το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα». Ωστόσο, στα επόμενα δευτερόλεπτα ο δράστης μαχαιρώνει την κοπέλα, η οποία ψυχορραγεί έξω από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Κυριακή: Γεια σας, βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.

Τηλεφωνητής Άμεσης Δράσης: Οπότε να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην…

Κυριακή: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω στο σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου, τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα.

Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί, θα στείλω, άμα θέλετε, στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;

Κυριακή: Αριστοφάνους 9, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;

Τηλεφωνητής: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.

Κυριακή: Εντάξει, και εγώ τι πρέπει να κάνω, να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;

Τηλεφωνητής: Του έχετε κάνει μήνυση;

Κυριακή: Όχι.

Τηλεφωνητής: Α, αυτός τι κάνει εκεί πέρα, περιμένει για ποιον λόγο;

Κυριακή: Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω, να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει, αλλά δεν το τραβήξαμε.

Τηλεφωνητής: Το όνομά σας.

Κυριακή: Γρίβα Κυριακή.

Τηλεφωνητής: Γρίβα Κυριακή, οπότε αναμένει έξωθεν της οικίας ο πρώην σύντροφός της, με σκοπό να σας ασκήσει βία, έτσι;

Κυριακή: Ναι.

Τηλεφωνητής: Εσείς σε πόση ώρα θα είστε εκεί;

Κυριακή: Δίπλα είμαστε εμείς, σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.

Τηλεφωνητής: Βρίσκεται πλησίον, αλλά βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;

Κυριακή: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε στο σπίτι.

Τηλεφωνητής: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα…

Κυριακή: Χάνομαι, έχει έρθει εδώ.

Τηλεφωνητής: Ο πρώην;

Κυριακή: Ναι, είναι εδώ.

Τηλεφωνητής: Οπότε να στείλω στο αστυνομικό τμήμα;

Κυριακή: Ναι, αχχχχχ (Δέχεται επίθεση)

Φωνές φίλου: Γρήγορα, τη σκότωσε, ασθενοφόρο γρήγορα, τη σκότωσε.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση