HomeHL-WorldΦινλανδία: Θύμα bullying ο 12χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του και τραυμάτισε άλλους δύο

Φινλανδία: Θύμα bullying ο 12χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του και τραυμάτισε άλλους δύο

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλη τη Φινλανδία καθώς η χώρα θρηνεί τον θάνατο 12χρονου μαθητή που σκοτώθηκε χθες σε επίθεση με όπλο στο σχολείο του, η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από συμμαθητή του της έκτης τάξης του δημοτικού.

Άλλοι δύο μαθητές του σχολείου Βιέρτολα, στη Βάντα, βόρεια του Ελσίνκι, επίσης ηλικίας 12 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά στη χθεσινή επίθεση.

Η αστυνομία στη Φινλανδία δήλωσε σήμερα ότι το κίνητρο για τη χθεσινή επίθεση, ήταν ο εκφοβισμός. «Ο ύποπτος δήλωσε κατά τις ανακρίσεις ότι ήταν στόχος μπούλινγκ και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης στην προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV uutiset, ο 12χρονος φορούσε μάσκα και προστατευτικά ακουστικά για τον θόρυβο όταν άρχισε να πυροβολεί. Ο ανήλικος δεν θα φυλακιστεί διότι είναι κάτω των 15 ετών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί ποινικά υπεύθυνος, διευκρίνισε η επικεφαλής της έρευνας στην υπόθεση Μάρκου Σάρκα.

Μόλις έγινε γνωστή χθες το πρωί η είδηση για τους πυροβολισμούς, γονείς περίμεναν για ώρες αγωνιώντας έξω από το σχολείο, καθώς οι δάσκαλοι είχαν ασφαλίσει τις τάξεις τους για να προστατεύσουν τους μαθητές όση ώρα διεξαγόταν η έρευνα της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ένα από τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν είναι ένα κορίτσι από το Κόσοβο, ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Facebook το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου.

Η κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τους Φινλανδούς να μετάσχουν σε μια ημέρα πένθους και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για το παιδί που έχασε τη ζωή του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτερι Όρπο δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από το περιστατικό, προσθέτοντας ότι η σκέψη του στρέφεται στα θύματα, τους γονείς τους, τους άλλους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση