HomeHL1-WorldΚωνσταντινούπολη: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε ναό – Δείτε βίντεο

Κωνσταντινούπολη: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε ναό – Δείτε βίντεο

Οι δυο ιερείς φέρονται να είχαν προσωπική διαμάχη μεταξύ τους για εκκλησιαστικές - υπηρεσιακές διαφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισόδιο ανάμεσα σε έναν Αρχιμανδρίτη και έναν Μητροπολίτη σημειώθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα όταν ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εισέρχεται στο ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγιάς. Μεσολαβούν λίγα δευτερόλεπτα κι εμφανίζεται ένα δεύτερο πρόσωπο, ο Μέγας Κατηχητής, Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος ο οποίος απροειδοποίητα αρχίζει να γρονθοκοπεί τον Μητροπολίτη.

Τους δυο άνδρες προσπαθεί να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που καταφέρνει έπειτα από λίγο κι αφού οι δυο ιερείς ανταλλάσουν ύβρεις στα τουρκικά εντός της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ιερείς είχαν μια προσωπική διαμάχη μεταξύ τους για εκκλησιαστικές – υπηρεσιακές διαφορές που δυστυχώς επέλεξαν να την λύσουν εντός του ναού χωρίς να υπολογίσουν ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά τους καταγραφόταν από τις κάμερες.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος ήθελε η ακολουθία να πραγματοποιείται στις 3 μ.μ ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις 4 μ.μ. Χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης αγνοώντας την σχετική ανακοίνωση για τις 3 το μεσημέρι εμφανίστηκε μια ώρα αργότερα και απευθυνόμενος προς τον αρχιμανδρίτη, του είπε, «Χρύσανθε δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις». Τότε ο Αρχιμανδρίτης «βγήκε εκτός εαυτού» και επιτέθηκε με γροθιές στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αμέσως μετά το περιστατικό κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου ο οποίος αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δυο άνδρες φέρονται να είχαν και στο παρελθόν διαμάχες για διάφορα θέματα και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση