HomeΕΛΛΑΔΑΆγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος και απέβαλε από χτυπήματα του δράστη – Αποκαλύψεις συγγενή

Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος και απέβαλε από χτυπήματα του δράστη – Αποκαλύψεις συγγενή

Το χρονικό της τραγωδίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα από τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής που έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του 39χρονου πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να ζητήσει προστασία.

Η κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή καθώς η νεαρή γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ωστόσο, νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο δράστης κακοποιούσε συστηματικά την 28χρονη σε τέτοιο σημείο μάλιστα που η νεαρή γυναίκα είχε αποβάλει από τα χτυπήματά του.

Συγγενικό πρόσωπο της 28χρονης αποκάλυψε στο MEGA, πως πριν από 2 με 3 χρόνια η Κυριακή είχε μείνει έγκυος και ενώ αρχικά είχε πει στην οικογένεια ότι είχε κάνει έκτρωση και δεν κράτησε το παιδί από επιλογή του ζευγαριού, στη συνέχεια το συγγενικό πρόσωπο της 28χρονης αντιλήφθηκε πως η άτυχη γυναίκα είχε αποβάλει από τα χτυπήματα του δράστη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη γυναίκα πήγε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον δράστη, επειδή την παρενοχλούσε και επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Ωστόσο, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα κι ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο δεν βγήκε έξω να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα αλλά και οι ίδιοι, όπως επεσήμαναν, δεν έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς ο δράστης κυκλοφορούσε με το κουζινομάχαιρο στον δρόμο και απειλούσε την 28χρονη.

Ερωτήματα για τη στάση των αστυνομικών

Ο τρόπος αλλά και το σημείο που έλαβε χώρα η γυανικοκτονία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τη στάση των αστυνομικών. Ένα από αυτά είναι αν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε. Γιατί δεν συνόδευσαν αστυνομικοί την 28χρονη στο σπίτι της όταν πήγε στο τμήμα για να καταγγείλει ότι φοβάται τον πρώην σύντροφο της, που θεωρούσε ότι βρισκόταν έξω από το σπίτι της;

Γιατί από τη στιγμή που δεν της προσφέρθηκε περιπολικό, δεν της έγινε πρόταση να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

Ένα ακόμη ερώτημα που έχει τεθεί είναι γιατί ο αστυνομικός σκοπός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και τη σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές προκειμένου να την προστατεύσει;

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος»

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της ΕΛΑΣ και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

«Υπάρχει μάρτυρας που έχει βοηθήσει πολύ στην έρευνα. Το κορίτσι δεν είχε καταλάβει ότι παρακολουθείται και πίστευε ότι ο δράστης βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Δεν είχαν αντιληφθεί ούτε η κοπέλα ούτε το οικείο πρόσωπό της ότι παρακολουθούνταν από τον δράστη», πρόσθεσε.

«Η κοπέλα ζήτησε να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της. Το αν θα έτρεπε να ‘σπάσει’ το τυπικό και να πάει την κοπέλα σπίτι της είναι μία άλλη συζήτηση. Αν τον έβλεπαν στο σπίτι της ο άνθρωπος αυτός θα είχε προσαχθεί. Χιλιάδες γυναίκες έχουν διασωθεί μετά από επέμβαση της αστυνομίας. Για να βρίσκεται ο σκοπός σε αυτή την θέση, σημαίνει ότι και προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο και από το πειθαρχικό δίκαιο. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι δεν υπήρχε περιπολικό. Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα και όχι από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας», σημείωσε ακόμα η κυρία Δημογλίδου.

Όσον αφορά τη στάση του σκοπού, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε: «Ο άνθρωπος ήταν στη σκοπιά του. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό με την κοπέλα και το οικείο της πρόσωπο αποχωρώντας από το Α.Τ., να χαιρετούν τον σκοπό και στη συνέχεια να απομακρύνονται από το σημείο μέχρι και την ώρα που η κοπέλα δέχεται την επίθεση και επιστρέφει στο Α.Τ. για να ζητήσει βοήθεια. Ουσιαστικά ο δράστης την τραυμάτιζε καθ’ οδόν και κατέληξε έξω από το ΑΤ».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση