HomeHL-GreeceΚασσελάκης: Σηκώνει το θέμα με τη διαρροή των emails των αποδήμων – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Κασσελάκης: Σηκώνει το θέμα με τη διαρροή των emails των αποδήμων – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει νέα ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει εκ νέου στην ατζέντα την υπόθεση της διαρροής των emails των αποδήμων που χρησιμοποιήθηκαν από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Σύμφωνα με πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει νέα ενημέρωση για την έρευνα σχετικά με την διαρροή. Από το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνουν ότι από ημέρα σε ημέρα αναμένεται από την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα σχετικά με τη διαρροή των emails των αποδήμων.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «Μετά τις ανακοινώσεις των παραιτήσεων στις 15 Μαρτίου (σ.σ. του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ Νίκου Θεοδωρόπουλου), η Μονάδα, ζήτησε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να ολοκληρώσει την έρευνά της.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει γενικούς διευθυντές, προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές τις Διευθύνσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε πως το ΥΠΕΣ συνεργάζεται πλήρως σε ό,τι στοιχεία ζητούν για την δική τους έρευνα της υπόθεσης που διεξάγουν τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομέων όσο και η Εισαγγελία.

Ο κ. Λιβάνιος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν γνωρίζω το πόρισμα κανενός από τους τρεις ελέγχους καθώς πρόκειται για ανεξάρτητες Αρχές και υπηρεσίες» σημειώνοντας πως «εάν γνωρίζαμε το οτιδήποτε, τότε αυτό θα ήταν μεμπτό». Επισήμανε, πως η έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων έχει την δυνατότητα να επιβάλει πολύ υψηλά χρηματικά πρόστιμα και κυρώσεις και η έρευνα της Εισαγγελίας να αποδώσει και ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους.

Η έρευνα της Μονάδας του ΥΠΕΣ έχει κυρίως να κάνει σχετικά με την ασφάλεια των διαδικασιών και των Αρχείων και το εάν χρειάζεται η αναβάθμισή τους. Τα πορίσματα «και των τριών αυτών ερευνών, τα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον», είπε ο κ. Λιβάνιος.

Βάσει του προγράμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη στις 12:30 μ.μ., θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Επίσης, νωρίτερα θα παρακολουθήσει στις 11.00 π.μ. τους αγώνες του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος Τένις Λυκείων, στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου («Σοφία Μπεφόν»).

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση