HomeHL-WorldΠυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία: 12χρονος ο δράστης, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία: 12χρονος ο δράστης, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν

Άγνωστο πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δώδεκα ετών είναι ο δράστης που σήμερα το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις συνομήλικους συμμαθητές του σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας και κατόπιν συνελήφθη.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς προμηθεύτηκε ο ανήλικος το όπλο. «Ο άμεσος κίνδυνος έχει λήξει», δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια του σχολείου Σάρι Λάσιλα, η οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω για το περιστατικό.

Στο σχολείο αυτό στη Βάντα φοιτούν περίπου 800 μαθητές, ηλικίας 7 ως 15 ετών, σε δύο εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, στο σχολείο αυτό εργάζονται περίπου 90 άνθρωποι.

Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού στις τάξεις τους και οι γονείς σπεύδουν στο σχολείο, όπου τους υποδέχονται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Στο σχολείο ένα κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία και οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από άλλο κτίριο της αστυνομίας που βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα μακριά, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του ανηλίκου έγινε ειρηνικά και ότι και ο ύποπτος και το όπλο βρίσκονται τώρα στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, συστάθηκε πυρήνας αντιμετώπισης κρίσεων απαρτιζόμενος από προσωπικό του σχολείου και του δήμου.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

«Ακούστηκε μια τρομερή κραυγή»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Iltalente ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 09:00. «Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε.

Βαθιά σοκαριστικό χαρακτήρισε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η μέρα άρχισε με φρικτό τρόπο (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτήν την στιγμή. Ο ύποπτος δράστης συνελήφθη», ανέφερε επίσης σε ανάρτησή της στο X η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση