HomeΓΝΩΜΕΣΤο «Καψώνι του Κασσελάκη»

Το «Καψώνι του Κασσελάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όλο χαμόγελα και …χιουμοράκι ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης , καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον ALPHA και μάλιστα όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε πως τα πέρασε στη Θήβα, τις λίγες μέρες που έκανε «στρατιωτική θητεία», απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί  ότι  «Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα, στις υπηρεσίες, εκπαιδεύσεις.

Ήταν θερμό το κλίμα και εξαιρετική ευκαιρία να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία, μαγειρεία και λάντζα».

Ε, στο στρατό πήγε, φυσιολογικό ήταν, έστω και αν ήταν για λίγες μέρες, έστω και για το «καλώς έχει»,  κάποια «αγγαρεία», κάποια «λάντζα» να κάνει και να το …ανακοινώσει χαμογελαστός, σαν ένα απλό παιδί του λαού.

Αλλά την επομένη, σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» δεν  διάβασα ότι ο Κασσελάκης  ήταν απλός και καταδεκτικός και χαμογελαστός προς τη Ναταλία Γερμανού , αλλά ότι «ο Κασσελάκης ετοιμάζει μια καταγγελία-σοκ».

Ποια ήταν η καταγγελία σύμφωνα με «αυτήκοο μάρτυρα»; Ότι  ο Κασσελάκης «έπεσε θύμα  μπούλινγκ αλλά  και καψωνιού στα μαγειρεία επειδή εξέφραζε  τις πολιτικές του απόψεις με ιντερνετικές αναρτήσεις όσο ήταν στη Θήβα >

Και ότι μάλιστα έφτασε στο σημείο να ενημερώσει τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργό Αποστολάκη ο οποίος –αν κατάλαβα καλά- του ζήτησε να γράψει μια επιστολή διαμαρτυρίας καταμαρτυρώντας όσα «υπέστη» και να τη στείλει και στον κ. Δένδια κατηγορώντας μόνιμο λοχία  για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Θέλω βαθιά μέσα μου να πιστεύω ότι ΔΕΝ έγιναν έτσι τα πράγματα, κυρίως γιατί  1. Δεν θεωρώ τον κ. Κασσελάκη τόσο  αφελή και  2. Γιατί θεωρώ τον Ελεύθερο Τύπο σοβαρή εφημερίδα.

Αλλά δεν ξέρω στα σίγουρα. Έχω ακούσει πολλά « υπερβολικά αλλά και εκτός κοινής λογικής» από τον κ. Κασσελάκη,  που παίζει πολύ επιθετικά το παιχνίδι που τον έβαλαν να παίξει  και ριψοκινδυνεύει υπερβολικά.

Αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες  που υπηρέτησαν τη στρατιωτική θητεία τους, η κάθε λογής «πίεση» ήταν κανόνας στην στρατιωτική τους θητεία .

Ανεξάρτητα από τη χρονική της διάρκεια,  χωρίς την… οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική «βοήθεια» του περιβάλλοντός τους και χωρίς διακρίσεις, κάτι που σημαίνει ότι και αγγαρεία στα μαγειρεία –και όχι μόνο- έκαναν, και καψώνια τους έκαναν οι παλαιότεροι, ίσως και κάποιοι μόνιμοι και συμπεριφορές απότομες και προσβλητικές αντιμετώπισαν και κουράστηκαν και έχασαν τον  ύπνο τους και –τέλος- ίσως και  να ξυρίστηκαν χωρίς κρέμα ξυρίσματος.

Όπως λ.χ. χρειάστηκε να κάνω κι εγώ. Δεν μού άρεσε αλλά ήταν  «μέρος του παιχνιδιού». Και το παιχνίδι δεν ήταν… κουτσό, ούτε τάβλι.

Ευχαριστώ πάντως τον κ. Κασσελάκη, είτε ήταν ακριβείς είτε όχι οι διαρροές των πληροφοριών . Μου έδωσε  την ευκαιρία για λίγο γέλιο  όλες αυτές τις τελευταίες φρικτές ημέρες,  με τις φρικτές ειδήσεις  και τις φρικτές συμπεριφορές που ζήσαμε εντός και εκτός συνόρων. Χρειάζονται κι αυτά.

 

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση