HomeCity GuideΔιάλεξη: Το Αθέατο Παρίσι ΙΙ- Τα μυστικά των κήπων

Διάλεξη: Το Αθέατο Παρίσι ΙΙ- Τα μυστικά των κήπων

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, μετά την πρώτη επιτυχημένη διάλεξη «Το Αθέατο Παρίσι Ι. Αρχιτεκτονική, Πόλη, Πολιτισμός», οργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, τη δεύτερη στη σειρά ετήσια διάλεξη με τίτλο «ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΙΙ. Τα μυστικά των κήπων. Πολιτική, τέχνη και τεχνική» με ομιλήτρια την κ. Αμαλία Κωτσάκη, Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ως «θέατρα της μοναρχίας», ως πνεύμονες πρασίνου με στόχο την υγιεινή, ως προνομιακό πεδίο για την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ δημοσίου χώρου και τεχνών, αλλά κυρίως ως χώροι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη ζωή των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, οι κήποι, τα δάση, τα αστικά πάρκα, και οι πλατείες του Παρισιού κρύβουν μυστικά!

Η τέχνη και η ομορφιά συναντούν την πολιτική και ασφαλώς υποστηρίζονται από υψηλότατη τεχνική! Τις περισσότερες φορές όλα αυτά παραμένουν αθέατα, γεμάτα μυστικά  και κατά τούτο άκρως γοητευτικά!

Η Αμαλία Κωτσάκη, καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο Κρήτης ανοίγει τα παράθυρα και αποκαλύπτει τα μυστικά τους! σε μια πλούσια, επιστημονική αλλά και απολαυστική διάλεξη με τίτλο «Το ΑΘΕΑΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΙΙ. Τα μυστικά των κήπων. Πολιτική, τέχνη και τεχνική»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση