HomeCity GuideΠαγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με παιχνίδια και χορό στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από το ΚΔΑΠ Κέντρου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με παιχνίδια και χορό στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από το ΚΔΑΠ Κέντρου

Την Τρίτη 2 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου», επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά.

Με εμψυχώτρια την εικαστικό Μαρία Αλμπαντάκη, τα παιδιά θα δημιουργήσουν πολύχρωμους σελιδοδείκτες για τα βιβλία, ενώ η εμψυχώτρια χορού, Εμμανουέλα Κοκοβάκη, θα παρουσιάσει μια χορογραφία που ετοίμασε με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κέντρου με πηγή έμπνευσης το μήνυμα της Ελπίδας.

Η δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά έως 10 ετών, είναι με ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για την νεότητα ΙΒΒΥ η οποία λειτουργεί από το 1966 και καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Για το 2024 την αφίσα για την IBBY φιλοτέχνησε το τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα έγραψε η συγγραφέας Eiko Kadono, η οποία μάλιστα είχε παραλάβει το Βραβείο Χ.Κ. Άντερσεν 2018 στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 36ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΙΒΒΥ, ενώ το εικαστικό μέρος της αφίσας ανήκει στη Nana Furiya.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ibby.org/awards-activities/activities/international-childrens-book-day/icbd-2024-sponsored-by-japan

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση