HomeHL-WorldΤα παράδοξα της κάλπης στην Τουρκία: Ο αστροναύτης, ο «βασιλιάς», τα φορεία και το ψηφοδέλτιο του…1 μέτρου

Τα παράδοξα της κάλπης στην Τουρκία: Ο αστροναύτης, ο «βασιλιάς», τα φορεία και το ψηφοδέλτιο του…1 μέτρου

Σε εξέλιξη οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία και οι κάτοικοι της χώρας συρρέουν στις κάλπες που έχουν στηθεί προκειμένου να αναδείξουν τους νέους τους δημάρχους.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00. Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Τα παράδοξα στις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Όπως συμβαίνει συχνά σε εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σήμερα δεν έλειψαν και οι εκκεντρικές παρουσίες. Ψηφοφόροι με ιδιαίτερες ενδυμασίες που έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε και το μήκος του ψηφοδελτίου για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης.

 

bulent-akay-ekloges-toyrkia1

Ο Τούρκος καλλιτέχνης Bulent Akay ρίχνει την ψήφο του για τις δημοτικές εκλογές με την ενδυμασία Hacivat σε εκλογικό κέντρο στην Προύσα της Τουρκίας στις 31 Μαρτίου 2024 / Φωτογραφία: Mustafa Yilmaz/Anadolu via Getty Images)

 andras-ntymenos-prigkipas-psifizei-toyrkia1

Ένας πολίτης, γνωστός ως «Βασιλιάς των Αδάνων» λόγω της βασιλικής του στολής, ψηφίζει στις δημοτικές εκλογές στην περιοχή Saricam των Αδάνων στις 31 Μαρτίου 2024 / Φωτογραφία: Eren Bozkurt/Anadolu μέσω Getty Images

 tourkia-astronautis-ekloges1

Ο Muhammet Bisgin, αθλητής του muay thai, ψηφίζει για τις δημοτικές εκλογές με κοστούμι αστροναύτη που σχεδίασε ο ίδιος στο Duzce της Τουρκίας στις 31 Μαρτίου 2024 / Φωτογραφία: Omer Urer/Anadolu via Getty Images

Σύμφωνα με το τουρκικό site Duvar, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο! Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο της χώρας, το οποίο χωράει 22 πολιτικά κόμματα και 27 ανεξάρτητους υποψηφίους για την ψηφοφορία του μητροπολιτικού δήμου.

terastio-psifodeltio-konstantinoypoli-ekloges-toyrkia1

Το τεράστιο λευκό ψηφοδέλτιο πίσω, για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης / Φωτογραφία:Agit Erdi Ulukaya/Anadolu via Getty Images

Ηλικιωμένοι έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι και σε φορεία.

85xronos-ekloges-foreio-tourkia1

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση