HomeΚΟΣΜΟΣΤρία πλοία με 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα αναχώρησαν από το λιμάνι της Λάρνακας

Τρία πλοία με 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα αναχώρησαν από το λιμάνι της Λάρνακας

Πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι της Λάρνακας η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα, η οποία εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια».

Τρία σκάφη και μια φορτηγίδα μεταφέρουν συνολικά 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκφόρτωση της βοήθειας στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή αποστολή συμμετέχουν το φορτηγό πλοίο Jennifer, το ρυμουλκό Open Arms, το υποστηρικτικό σκάφος Lydra dynamics και η φορτηγίδα ARES.

To φορτηγό πλοίο Jennifer, φέρει 282 παλέτα ανθρωπιστικής βοήθειας, συνολικού βάρους 237 τόνων, ενώ μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η φορτηγίδα ARES, η οποία ρυμουλκείται από το Open Arms, μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους.

Το υποστηρικτικό σκάφος Lydra Dynamics μεταφέρει υποστηρικτικό προσωπικό και, ειδικότερα, το εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό που φέρει το Jennifer.

Τα τρία πλοία και η πλωτή πλατφόρμα θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ανοίξει, σε συνεργασία με το Ισραήλ, ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ανέφερε:

«Σε σχηματισμό για ομαδικό απόπλου από το λιμάνι της Λάρνακας μπήκαν λίγο μετά τις 5 μμ το απόγευμα του Σαββάτου τα σκάφη που αποτελούν τη δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Η αποστολή αποτελείται από το πλοίο Open Arms, που συμμετείχε και στην πρώτη αποστολή, από το φορτηγό πλοίο Jennifer, από το υποστηρικτικό σκάφος Ledra Dynamic, για την καθοδήγηση πλοίων κατά την άφιξή τους, και από η φορτηγίδα ARΙS.

Συνολικά μεταφέρονται με την αποστολή αυτή 332 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην αποστολή περιλαμβάνεται, επίσης, βοηθητικός εξοπλισμός, δηλαδή ένας γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για εκφόρτωση της βοήθειας, και η αποστολή είναι εξοπλισμένη με πλήρωμα για τον χειρισμό του γερανού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και για τη συγκέντρωση βοήθειας για την επόμενη αποστολή.»
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση