HomePost ItΑπάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ για δημοσιονομική διόρθωση ύψους 280 εκ.

Απάντηση ΟΠΕΚΕΠΕ για δημοσιονομική διόρθωση ύψους 280 εκ.

Αποφασισμένοι για διόρθωση και συνεργασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σε δυνητική δημοσιονομική διόρθωση ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νέος Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Πληρωμών Ελλάδος (ΟΠΕΚΕΠΕ) επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη διασφάλιση της ορθής χρήσης των κονδυλίων και την αποτελεσματική διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη αναλάβει ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα:

Ενημέρωση από Αρμόδιες Αρχές: Έχει προγραμματίσει λεπτομερείς ενημερώσεις από τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, προκειμένου να αξιολογήσει και να δράσει αποτελεσματικά.

Συνεργασία και Διευθέτηση: Έχει εντατικοποιήσει τη συνεργασία των αρμόδιων διευθύνσεων και των εσωτερικών μηχανισμών του, προκειμένου να διορθώσει τυχόν ελλείψεις και να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Όλες αυτές οι ενέργειες διεξάγονται υπό τον συντονισμό και τις κατευθύνσεις του εποπτικού θεσμικού οργάνου, δηλαδή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και την προαγωγή του συνόλου του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση