HomeHL-GreeceΑυλαία στη δίκη για Κολωνό: Ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο

Αυλαία στη δίκη για Κολωνό: Ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο

Για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυλαία πέφτει στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού, καθώς σήμερα το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφαση του επί της ενοχής ή μη των 26 κατηγορουμένων της μεγάλης αυτής δικογραφίας, η οποία αφορά στην άγρια σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης μαθήτριας.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού, η οποία διήρκησε περίπου δυο μήνες, ολοκληρώνεται και μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσουν τα 18μηνα προφυλάκισης βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης ανάμεσά τους και ο Ηλίας Μίχος αλλά και η μητέρα του κοριτσιού. Εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο αναμένεται να είναι αυξημένα, καθώς η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων έρχεται δυο περίπου εβδομάδες μετά την εισαγγελική πρόταση, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας επικρίθηκε επειδή ζήτησε την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για τρία βαριά (από τα επτά) αδικήματα που αντιμετωπίζει, ανάμεσά τους και αυτό του βιασμού του ανήλικου κοριτσιού λόγω αμφιβολιών. Ακόμη η εισαγγελέας δέχθηκε «πυρά» και επειδή πρότεινε την πλήρη ενοχή της μητέρας της ανήλικης. Να σημειωθεί εδώ ότι η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων για λόγους προστασίας του ανήλικου κοριτσιού.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έχει ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχη την 38χρονη μητέρα του κοριτσιού για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας αλλά και για εκβίαση σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του Μίχου. Η εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της ανήλικης, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο, μπορεί να οδηγήσει σε επίσης επιβολή κάθειρξης 20 περίπου ετών, κατά συγχώνευση.

Αντίθετα, η εισαγγελέας κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ζητήσει την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τρία βαριά αδικήματα (από τα επτά που αντιμετωπίζει συνολικά). Κατά την εισαγγελέα ο Μίχος θα πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο για το βιασμό του παιδιού αλλά για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή που αυτό αναφέρεται στο βούλευμα, δηλαδή με την μορφή της μαστροπείας του παιδιού σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Αντίθετα, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη εισαγγελική πρόταση θα πρέπει να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Αν η πρόταση της εισαγγελέα γίνει δεκτή από δικαστές και ενόρκους τότε η προβλεπόμενη ποινή για τον Ηλία Μίχο φτάνει τα 20 έτη κάθειρξης. Σε περίπτωση όμως που το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο και για βιασμό, τότε μπορεί να του επιβληθούν ακόμη και ισόβια.

Ακόμη σύμφωνα με την εισαγγελέα κομβικό ρόλο στην σοκαριστική αυτή υπόθεση είχε και ο περιβόητος «Μιχάλης». Πρόκειται έναν 59χρονο άνδρα, ο οποίος προέτρεπε σύμφωνα με το βούλευμα την ανήλικη να έρχεται σε σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής διάφορους άνδρες, «ανεβάζοντας» γυμνές φωτογραφίες της σε συγκεκριμένη διαδικτυακή σελίδα. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος για τους υπολοίπους 23 κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίο φέρονται να ήταν «πελάτες» του κοριτσιού η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 22 εξ αυτών για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. Ο μόνος για τον οποίο ζητήθηκε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών είναι ένας κατηγορούμενος Πακιστανικής καταγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι αυτή είναι η πρώτη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και δεύτερη καθώς στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται μια ακόμη δικογραφία με εννέα, κατά τις πληροφορίες κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται επίσης ως κακοποιητες του παιδιού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση