HomeHL-WorldΓάζα: 6χρονο παιδί πέθανε λόγω ασιτίας – Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν

Γάζα: 6χρονο παιδί πέθανε λόγω ασιτίας – Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν

Μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του θύλακα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα, καθώς μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Μάλιστα ένα ανήλικο παιδί, ο εξάχρονος Μοχάμεντ Ναΐμ αλ-Νατζάρ πέθανε από ασιτία στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα.

Καθημερινό φαινόμενο οι θάνατοι παιδιών από ασιτία

Η Λέιλα Τζουνέιντ, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ λόγω σοβαρού υποσιτισμού.

«Μπορείς να πεις ότι η ηλικία της δεν ταιριάζει με το βάρος της. Είναι δύο μηνών και όμως είναι μόνο δύο κιλά και κάτι», δήλωσε στο Al Jazeera ο Αχμέντ αλ-Αλί, νοσηλευτής στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν.

«Συνηθίσαμε να δεχόμαστε τέτοια περιστατικά σε μεγάλο αριθμό κάθε μέρα. Συχνά καταλήγουν σε θάνατο», περιέγραψε.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, δήλωσαν ότι το Ισραήλ εμποδίζει την πρόσβαση της βοήθειας κλείνοντας τα συνοριακά περάσματα και επιβάλλοντας αυστηρούς περιορισμούς.

Ακολουθεί ένα βίντεο που ανάρτησε το Al Jazeera Arabic με τον Μαράμ Μανσούρ, ένα άλλο παιδί στο νοσοκομείο του οποίου η ζωή κινδυνεύει λόγω υποσιτισμού:

Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει στη Γάζα

Μόνο 10 από τα 36 νοσοκομεία παραμένουν λειτουργικά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αφού το νοσοκομείο Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς έπαψε να λειτουργεί την Τρίτη.

«Το σύστημα υγείας επιβιώνει μετά βίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στο X.

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν αυτή την εβδομάδα τα νοσοκομεία Αλ-Άμαλ και Νάσερ, ενώ συνέχισαν την πολιορκία του νοσοκομείου Αλ-Σίφα της πόλης της Γάζας, του μεγαλύτερου ιατρικού συγκροτήματος της Λωρίδας.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι ένα από τα μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκε όταν τα ισραηλινά τανκς ξαφνικά προωθήθηκαν σε περιοχές γύρω από τα δύο νοσοκομεία στη Χαν Γιουνίς εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και πυροβολισμών.

«Για άλλη μια φορά, ο ΠΟΥ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία της Γάζας και ζητεί την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, των ασθενών και των αμάχων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση