HomeHL-9Μεταναστευτικό: Στην Κρήτη ο Δημήτρης Καιρίδης – Πρώτος σταθμός η Γαύδος

Μεταναστευτικό: Στην Κρήτη ο Δημήτρης Καιρίδης – Πρώτος σταθμός η Γαύδος

Το πρόγραμμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη θα μεταβεί την Δευτέρα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο νησί.

Η «κάθοδος» του Υπουργού στην Κρήτη είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου ωστόσο μεταφέρεται για την Δευτέρα, λόγω συμμετοχής του στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, πρώτος σταθμός του Υπουργού θα είναι το ακριτικό νησί της Γαύδου, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει αντιμετωπίσει και δεχθεί εκατοντάδες μετανάστες που προσαράζουν με βάρκες σε παραλίες του νησιού. Ο Υπουργός θα συναντήσει την δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη για να συζητήσουν το καίριο αυτό ζήτημα για το νησί που προβληματίζει αρχές και κατοίκους, οι οποίοι φέρεται να σηκώνουν όλο το βάρος της φροντίδας των μεταναστών, από τη στιγμή που θα εντοπιστούν και θα διασωθούν.

Ο Υπουργός την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται να μεταβεί στο Ηράκλειο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η επίσκεψη του κ. Καιρίδη στο νησί αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τόσο δήμοι όσο και η Περιφέρεια αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών του τελευταίου διαστήματος και περιμένουν να δουν και τη διάθεση του Υπουργείου σχετικά με την  καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση