HomeHL-9Σοκ στην Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες με διαφορά λίγων λεπτών

Σοκ στην Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες με διαφορά λίγων λεπτών

Σε Ρέθυμνο και Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σε λίγες ώρες δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στην ζωή τους μεγαλώνοντας δραματικά την λίστα των αυτοκτονιών σε όλο το νησί.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν ο 56χρονος την ώρα που βρισκόταν στην επιχείρησή του στο Μπαλί Ρεθύμνου πήρε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να μην μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια στον άτυχο άνδρα ενώ αστυνομικοί που βρέθηκαν στον χώρο της τραγωδίας ερευνούν τα στοιχεία προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια της αυτοκτονίας του 56χρονου.

Λίγες ώρες αργότερα ένας 84χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο γκαράζ του σπιτιού του στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost τον άτυχο άντρα βρήκε ο γιος που σε κατάσταση σοκ ενημερώνει τις αρχές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 84χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια των αυτοκτονιών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Κρήτη κατέχει για μια δεκαετία περίπου τα πρωτεία στις αυτοκτονίες. Πρόκειται για ανησυχητικό γεγονός, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους. Η πλειοψηφία των αυτοκτονιών το 2022 έγινε τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση