HomeHL-TOPΣτους δρόμους… για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Στους δρόμους… για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Σήμερα το πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραντεβού στο Σεληνάρι, στις 12 το μεσημέρι δίνουν σήμερα σωματεία, σύλλογοι και φορείς που στηρίζουν το πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο με αίτημα τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που θα κινηθούν από και προς Άγιο Νικόλαο, λόγω του συλλαλητηρίου.

Η συγκέντρωση του κόσμου θα γίνει επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και ο δρόμος θα είναι κλειστός για κάποιες ώρες, με την διέλευση των οχημάτων να είναι αδύνατη και γι’ αυτό θα πρέπει να προτιμηθούν οι εναλλακτικές διαδρομές.

Στάση εργασίας

Εκτός από τα συλλογικά όργανα των υγειονομικών, δεκάδες τοπικά σωματεία και σύλλογοι έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν την κινητοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναμένεται να «παραλύσουν» οι μεγάλες πόλεις του νομού, αφού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, ενώ καταστήματα και άλλοι επαγγελματίες δεν θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου έχει ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα φαρμακεία του νομού από τις 11:00 έως τις 14:00. Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προτρέπει όλα τα καταστήματα να κλείσουν από τις 11:00 έως τις 17:00, ενώ και τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολαου, Ιεράπετρας και Σητείας συμμετέχουν στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο και προκηρύσσουν στάση εργασίας στον κλάδο από τις 12:00 έως τις 15:00.

Προσυγκεντρώσεις

Προσυγκεντρώσεις πριν το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθούν στον κόμβο Ξηροκάμπου του Αγίου Νικολάου αλλά και σε Νεάπολη, Ιεράπετρα και Σητεία, ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τη μεταφορά των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε ανακοίνωσή της, «η προσυγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο  θα γίνει στις 11.00  το πρωί στον κόμβο Ξηροκάμπου.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αυτοκίνητα για να γίνει κόμβοι ως το Σεληνάρι ενώ  εκεί θα υπάρχουν και διαθέσιμα  λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους δεν μπορούν ή δεν  επιθυμούν να μετακινηθούν με ΙΧ.

Διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 πμ να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι.

Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι  πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προετοιμασίες και προσυγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Ιεράπετρα στην κεντρική πλατεία στις 10.00 το πρωί και στη Σητεία στο σιντριβάνι επίσης στις 10 το πρωί».

Αιτήματα

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού «για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.

Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.

Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση