HomeHL-GreeceΜαρινάκης για Τέμπη: Το σύνολο των συνομιλίων ακέραιων έχει πάει από την αστυνομία στην Δικαιοσύνη

Μαρινάκης για Τέμπη: Το σύνολο των συνομιλίων ακέραιων έχει πάει από την αστυνομία στην Δικαιοσύνη

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που έκανε λόγο περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα αυτή δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κανείς κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό,τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις.[…] Όλο αυτό το ρεπορτάζ είχε ως σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα – εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε – περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ είχε έναν παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Γιατί: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το “Βήμα” να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι», είπε μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα Μega».

«Μονταζιέρα είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες που μία εκ των οποίων πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει όμως ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η “κακιά” κυβέρνηση ή κάποιος άλλος – που δεν μπορώ να βρω ποιος – να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Δεδομένο τρίτο: την επόμενη μέρα η δικαιοσύνη παίρνει πλήρεις τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο MEGA πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης υπάρχει. Τέταρτον, στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα sites συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ αναρτούν το σύνολο των συνομιλίων, αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών αυτής συμπεριλαμβανομένης χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα 3 ημέρων το σύνολο των Μέσων παρουσιάζει στην κοινή γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

«Η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης του “Βήματος” έβγαλε ανακοίνωση σημείο σημείο πώς οδηγήθηκαν οι συνομιλίες χωρίς απομαγνητοφώνηση ακέραιες στη δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή την μομφή που κάνετε εσείς σήμερα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεων, και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα», είπε.

«Στη χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας, που φαντάζομαι δεν το είδατε να γίνεται πρώτη φορά σε μία υπόθεση, κάκιστα τις διαρρέει όποιος τις διαρρέει. Το “Βήμα” ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων, Ήρθε το “Βήμα” και στην συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν «γιατί έγινε μονταζιέρα». Ποιος είχε σκοπό κατά όλους αυτούς να κάνει τη μονταζιέρα; ένας αστυνομικός, ένας υπάλληλος; Όχι», σημείωσε.

«Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την δικαιοσύνη και τις συνομιλίες: «Δεν έχει ανοίξει κανένας θέμα ότι η δικαιοσύνη έχει παραποιημένες ή μισές ή με ελλείψεις τις συνομιλίες όλων των μοιραίων τρένων και τη σειρά των γεγονότων. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις στον κόσμο που μας ακούει. Το σύνολο των συνομιλίων ακέραιων έχει πάει από την αστυνομία στην δικαιοσύνη. Είναι μέρος όλα αυτά της δικαστικής διερεύνησης. […] Πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη ήρεμα και αντικειμενικάνα κάνει την δουλειά της. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων να μας λέμε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή τον οποιονδήποτε. Κάθε φορά κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι που φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό έχουμε καθήκον να απαντάμε».

Μαρινάκης: «Η αντιπολίτευση χτίζει πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων»

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, «δεν έδωσε ο κ. Τριαντόπουλος την εντολή για μπάζωμα, κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν έδωσε ποτέ εντολή για κανένα μπάζωμα. Η ανάκριση δεν έχει κλείσει, έχει πολλά στοιχεία απόρρητα που είναι εν εξελίξει υπό διερεύνηση. Η εξεταστική είναι μια διαδικασία που ερευνά διαχρονικές ευθύνες για το τι μας οδήγησε στον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Η κορυφαία διαδικασία για να μάθουμε την αλήθεια είναι αυτή της δικαιοσύνης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τόσο ελαφρά τη καρδία λένε τόσο βαριά πράγματα περί συγκάλυψης όταν αυτό δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες κατηγορίες, θα σας πως τρεις λόγους που όλο αυτό είναι υποκριτικό: βάζουν θέμα ευθυνών σύμβασης και μετά ανθρωποκτονίας. Κανείς δεν μιλάει για τις ευθύνες πριν το 2019, έναν διαλυμένο σιδηρόδρομο χωρίς τηλεδιοίκηση. Βάζουν θέμα βουλευτικής ασυλίας – που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση και νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που η ΝΔ την παραγραφή πολίτη την εξίσωσε με υπουργού, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αντιπολίτευση να πει να καταργηθεί; Όπως κάνει τώρα ο οποίος ευρωβουλευτής πάει με μία πονεμένη μάνα στη Ευρώπη; Δεν είπαν αυτό το πράγμα. Τρίτον, λένε για συγκάλυψη. Έχουν διατυπώσει συγκεκριμένη κατηγόρια με βάση στοιχεία και να έρθει δήθεν «κακιά» κυβέρνηση και να την καλύψει; Όχι. Άρα, πάνω σε μια τόσο σοβαρή κι δύσκολη υπόθεση αντί να πουν όλα στην δικαιοσύνη, χτίζουν πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, η συγκάλυψη είναι μια βαριά κατηγορία που δεν έχει βάση».

Τέλος προσέθεσε πως, «Το ΠΑΣΟΚ που έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για κάθε πιθανή και απίθανη αίτια, αποφάσισε να κάνει- ω του θαύματος – πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα εφημερίδας που στοιχείο στοιχείο του το έχουμε αποδομήσει. O ΣΥΡΙΖΑ βάζει εισηγητή για αντικείμενο το κράτος δικαίου έναν αμετάκλητα καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη για ζήτημα κράτους δικαίου. Χθες το βράδυ ο κ. Φαραντούρης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στη χώρα και ήρθε από το πουθενά και είπε ότι πρέπειμία ευρωπαία εισαγγελεας να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας του – που είναι απόφαση των πολιτών – και εκτός αυτού κάνει συνειρμούς της δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με την χούντα. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση