HomeHL-9Ο Κρητικός Μιχάλης Καλαράκης προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς του 2024

Ο Κρητικός Μιχάλης Καλαράκης προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς του 2024

Στην Παρά Ιππική Δεξιοτεχνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα κατάφερε ο μοναδικός έλληνας αθλητής με αναπηρία στην Ελλάδα να κατακτήσει πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, μετά από μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα και την εξαιρετική επίδοση του αθλητή σε όλους τους διεθνής αγώνες στους οποίους συμμετείχε το 2023 έδωσε την Κάρτα Ελευθέρας (Bipartite Commision Invitation Allocation).

Η αίτηση δίδετε στους αθλητές οι οποίοι διεκδικούν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες από χώρες που δεν διαθέτουν ομάδες,  ο Μιχάλης πήρε την 1η  από τις 3 κάρτες ελευθέρας  την οποία διεκδικούσαν άλλοι 15 αθλητές από όλη την Ευρώπη. Η έγκριση αυτή αποτελεί τεράστια επιτυχία και  είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών τόσο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας αλλά και από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

screenshot_20240326_175406_instagram

Ο Μιχάλης με το άλογο του  EROS CS πρόκειται να λάβουν μέρος για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ο 27 χρόνος αθλητής είναι ο δεύτερος αθλητής Παρα Ιππικής Δεξιοτεχνίας μετά τον Νίκο Σίγκα το 2004.

Η προπονήτρια του αθλητή κ. Μαριάννα Γραμματικάκη, υπεύθυνη του σωματείου Ιππική Ακαδημία Κρήτης δήλωσε: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου! Ο Μιχάλης το άξιζε 1000 φορές, είναι ένας αθλητής με ταλέντο, ήθος αλλά και φοβερή αφοσίωση στο στόχο. Η επιτυχία αυτή ήρθε ως προσωπική μου δικαίωση, το πίστευα πολλά χρόνια  ότι θα έχω μια ολυμπιακή συμμετοχή και τώρα ήρθε. Μέσα από πολλές δυσκολίες, τα καταφέραμε!»

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης είναι ένα ιππικό αθλητικό σωματείο, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το οποίο έχει παρουσιάσει πολλούς αθλητές σε τοπικά και εθνικά Πρωταθλήματα καθώς και σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αθλητική ιππασία για άτομα με αναπηρία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση